vrijdag 11 september 2020


FILMGODINNEN

Deel 3


CAROLE LOMBARD

1908 - 1942
                

In deze nieuwe reeks presenteren wij onze Top 36 van de mooiste filmactrices aller tijden. Onze criteria: ze zijn of waren niet alleen oogverblindend mooi, maar danken hun roem ook aan hun acteertalent en charisma. Van knappe starlets met weinig acteertalent of uitstraling gaan er immers dertien in een dozijn, en die hebben we dus genegeerd in onze selectie. 

We onthullen onze Top 36 van de meest oogstrelende filmgodinnen in chronologische volgorde op basis van hun geboortedatum. 

Hieronder vindt u deel 3: over de Amerikaanse actrice Carole Lombard .




Die ogen...


Veel te jong gestorven tijdens een vliegtuigcrash in 1942, toen deze Amerikaanse blondine (met Duitse en Engelse voorouders) slechts 33 was, zullen we Carole Lombard blijven herinneren als één van de knapste en grappigste actrices in populaire screwball-komedies uit de jaren dertig, zoals Twentieth Century (1934) van Howard Hawks en My Man Godfrey (1936) van Gregory La Cava (waarvoor Lombard een Oscarnominatie kreeg).

Carole Lombard in Twentieth Century.

In 1939 trouwde Lombard met de beroemde acteur Clark Gable, die destijds de King of Hollywood genoemd werd. 

Carole Lombard in 1935.

Carole Lombards laatste rol dateert van 1942, toen ze de hoofdrol speelde in de zwarte komedie To Be or Not to Be van Ernst Lubitsch.



Joeri Naanai



Klik op de oranje links voor:
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten