zondag 13 september 2020


FILMGODINNEN

Deel 11


SHARON TATE

1943 - 1969
                

In deze nieuwe reeks presenteren wij onze Top 36 van de mooiste filmactrices aller tijden. Onze criteria: ze zijn of waren niet alleen oogverblindend mooi, maar danken hun roem ook aan hun acteertalent en charisma. Van knappe starlets met weinig acteertalent of uitstraling gaan er immers dertien in een dozijn, en die hebben we dus genegeerd in onze selectie. 

We onthullen onze Top 36 van de meest oogstrelende filmgodinnen in chronologische volgorde op basis van hun geboortedatum. 

Hieronder vindt u deel 11: over de Amerikaanse actrice Sharon Tate .




Natuurlijke schoonheid


Sharon Tate in The Fearless Vampire Killers.
Spijts haar voortijdige en gruwelijke dood op 9 augustus 1969, toen deze Amerikaanse actrice op 26-jarige leeftijd in Los Angeles op uiterst gewelddadige wijze vermoord werd door leden van de zogeheten Manson-familie onder leiding van de infame cultleider Charles Manson, terwijl zij bovendien zwanger was van haar zoontje met de Poolse meestercineast Roman Polanski (haar toenmalige echtgenoot), zullen wij Sharon Tate vooral herinneren als een natural beauty (naar verluidt met Engelse, Franse en Zwitserse voorouders) die met haar dromerige bruine ogen, fijne neus, symmetrische gelaat, lange blonde haren, ranke lichaamsbouw en zonnige maar ook enigmatische uitstraling opviel in onder meer de horrorfilm Eye of the Devil  (1966) van J. Lee Thompson, de sfeervolle horrorkomedie The Fearless Vampire Killers (1967) van Roman Polanski, het romantisch drama Valley of the Dolls (1967) van Mark Robson, de spionagekomedie The Wrecking Crew (1968) van Phil Karlson en de komedie 12 + 1 (1969) van Nicolas Gessner en Luciano Lucignani.

Sharon Tate in 12 + 1.

Joeri Naanai


Klik op de oranje links voor:
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten