zaterdag 5 september 2020

Spoorloos (The Vanishing) - full movie


Gebaseerd op een boeiend scenario van de Nederlandse schrijver Tim Krabbé (naar diens eigen roman Het gouden ei), is Spoorloos (Engelstalige titel: The Vanishing) een fascinerend Nederlands-Frans misdaadmysterie uit 1988 van de Nederlandse regisseur George Sluizer over de obsessieve zoektocht van een man naar de ware toedracht achter de onrustwekkende verdwijning van zijn vriendin, met Gene Bervoets, Johanna ter Steege, Bernard-Pierre Donnadieu en Gwen Eckhaus in de hoofdrollen. 

Het camerawerk is te braaf, maar de plot houdt de kijker in de ban met boeiende verrassingen (zoals de aangrijpende slotscènes) en de cast acteert verdienstelijk. Met name Bernard-Pierre Donnadieu maakt indruk met zijn beklijvende vertolking van een mysterieuze Fransman die meer lijkt te weten over de onrustwekkende verdwijning...  

De (spaarzame) muziek is van Henny Vrienten (zanger, bassist en frontman van de voormalige razend populaire Nederlandse pop- en reggaeband Doe Maar).

In 1993 voltooide Sluizer zijn eigen Amerikaanse remake van Spoorloos, onder de titel The Vanishing, met Keifer Sutherland, Sandra Bullock en Jeff Bridges in de hoofdrollen, maar de oorspronkelijke film is beter.

Spoorloos won op het Nederlands Film Festival zowel het Gouden Kalf als de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek.

Klik hieronder op de link "Watch on Odnoklassniki" en dan rechtsonder bij instellingen op "Quality" en op 720p voor hogere beeldkwaliteit.




(Klik op de link "Watch on Odnoklassniki" en dan rechtsonder bij instellingen op "Quality" en op 720p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: mysterie / misdaadthriller / psychologisch drama

Geen opmerkingen:

Een reactie posten