zondag 15 november 2020


FILMGODINNEN
 
Deel 33

 
FREIDA PINTO
 
1984 - ...
                

In deze nieuwe reeks presenteren wij onze Top 36 van de mooiste filmactrices aller tijden. Onze criteria: ze zijn of waren niet alleen oogverblindend mooi, maar danken hun roem ook aan hun acteertalent en charisma. Van knappe starlets met weinig acteertalent of uitstraling gaan er immers dertien in een dozijn, en die hebben we dus genegeerd in onze selectie. 

We onthullen onze Top 36 van de meest oogstrelende filmgodinnen in chronologische volgorde op basis van hun geboortedatum. 

Hieronder vindt u deel 33: over de Indiase actrice Freida Pinto .




Indiaas topmodel 
verkiest Hollywood boven Bollywood  


Geboren in de Indiase grootstad Mumbai, speelde Freida Pinto daar tijdens haar universitaire studies mee in toneelstukken van amateurtheatergezelschappen. Ze zag destijds het tragiromantisch misdaaddrama Monster (2003) en was naar eigen zeggen zodanig onder de indruk van hoofdrolspeelster Charlize Theron dat de jonge Freida ervan begon te dromen om ook zelf actrice te worden.

Terwijl ze vanaf 2005 als professioneel model werkte voor de Indiase afdeling van het internationale modellenbureau Elite Model Management, deed Pinto auditie voor film- en tv-rollen. Dat leverde haar een bijrol op in Slumdog Millionaire (2008): een psychosociaal en tragiromantisch drama van de Engelse cineast Danny Boyle, dat zich afspeelt in Mumbai. De film werd een internationaal succes en won maar liefst 8 Oscars, waaronder die voor beste film. Pinto werd voor haar filmdebuut genomineerd voor een BAFTA Award in de categorie Beste Vrouwelijke Bijrol.

Freida Pinto in Slumdog Millionaire.

Het succes van Slumdog Millionaire opende voor Pinto de deuren van Hollywood en leverde haar rollen op in onder meer de romantische tragikomedie You Will Meet a Tall Dark Stranger (2010) van Woody Allen en de politieke biopic Miral van Julian Schnabel (2010).

Freida Pinto in You Will Meet a Tall Dark Stranger.

In 2011 was Pinto te zien in maar liefst vier films: 
het sciencefictiondrama Rise of the Planet of the Apes van Rupert Wyatt; het tragiromantisch drama Trishna van Michael Winterbottom; het historisch drama Black Gold (2011) van Jean-Jacques Annaud; en het mythologisch fantasy-drama Immortals (2011) van Tarsem Singh. 

Freida Pinto in Immortals.

In 2015 speelde Pinto een bijrol in het romantisch drama Knight of Cups (2015) van Terrence Malick, met Christian Bale in de hoofdrol. 

Behalve Rise of the Planet of the Apes, kon echter geen van de andere films waarin Pinto meespeelde het succes van Slumdog Millionaire benaderen.


Joeri Naanai


Klik op de oranje links voor:
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten