zondag 13 september 2020


FILMGODINNEN

Deel 9


GRACE KELLY

1929 - 1982
                

In deze nieuwe reeks presenteren wij onze Top 36 van de mooiste filmactrices aller tijden. Onze criteria: ze zijn of waren niet alleen oogverblindend mooi, maar danken hun roem ook aan hun acteertalent en charisma. Van knappe starlets met weinig acteertalent of uitstraling gaan er immers dertien in een dozijn, en die hebben we dus genegeerd in onze selectie. 

We onthullen onze Top 36 van de meest oogstrelende filmgodinnen in chronologische volgorde op basis van hun geboortedatum. 

Hieronder vindt u deel 9: over de Amerikaanse actrice Grace Kelly .




De Hollywoodprinses par excellence


Deze donkerblonde en blauwogige Amerikaanse actrice (met Ierse en Duitse voorouders) straalde zoveel klassieke schoonheid, subtiele charme en onderkoelde passie uit dat zij wellicht de meest elegante ster in het Hollywoodfirmament was. Getuige daarvan de betoverende verschijningen van dit stijlicoon in klassieke films uit de jaren vijftig, zoals de western High Noon (1952) van Fred Zinneman, de misdaadthrillers Dial M for Murder (1954) en Rear Window (1954) van Alfred Hitchcock, het drama The Country Girl (1954) van George Seaton, waarvoor Kelly een Oscar won, en het romantisch misdaadmysterie To Catch a Thief (1955) van Alfred Hitchcock.

Grace Kelly in Dial M for Murder.

Grace Kelly in To Catch a Thief.
 
Toen Grace Kelly in 1956 trouwde met prins Reinier III van Monaco, kwam weliswaar een voortijdig einde aan haar filmcarrière, maar mocht deze charmante Hollywoodprinses zich voortaan ook een echte prinses noemen.


Joeri Naanai


Klik op de oranje links voor:
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten