dinsdag 13 juni 2023

 

FILMGODINNEN
 
Deel 33

 
DEEPIKA PADUKONE
 
1986 - ...
                

In deze nieuwe reeks presenteren wij onze Top 36 van de mooiste filmactrices aller tijden. Onze criteria: ze zijn of waren niet alleen oogverblindend mooi, maar danken hun roem ook aan hun acteertalent en charisma. Van knappe starlets met weinig acteertalent of uitstraling gaan er immers dertien in een dozijn, en die hebben we dus genegeerd in onze selectie. 

We onthullen onze Top 36 van de meest oogstrelende filmgodinnen in chronologische volgorde op basis van hun geboortedatum. 

Hieronder vindt u deel 33: over de Indiase actrice Deepika Padukone .



Een vaste waarde in Bollywood  


Deze bevallige dochter van een Indiase badmintonspeler en Indiase reisagente werd in 1986 geboren in de Deense hoofdstad Kopenhagen, toen haar ouders daar tijdelijk verbleven omdat haar vader er badmintontrainingen volgde. Reeds als kind begon ook de jonge Deepika deel te nemen aan badmintonwedstrijden, terwijl ze vanaf haar achtste ook werkte als succesvol model voor Indiase advertenties, reclamefilmpjes en modeontwerpers. 

Na acteerlessen, maakte Deepika Padukone in 2006 op 20-jarige leeftijd haar filmdebuut met haar hoofdrol in de succesvolle romantische komedie Aishwarya van de Indiase regisseur Indrajit Lankesh. Ook de romantische Bollywoodmusical Om Shanti Om (2007) van Farah Khan, waarin Padukone een hoofdrol vertolkt, werd een kaskraker en maakte van Padukone een ster. 

Deepika Padukone in Om Shanti Om.

Nadien was ze te zien in o.m. de volgende, meestal erg lucratieve Indiase films: 

Deepika Padukone in Love Aaj Kal.
- het romantisch drama Love Aaj Kal (2009) van Imtiaz Ali; 
- de romantische komedie Cocktail (2012) van Homi Adajania;
- de romantische komedie Yeh Jawaani Hai Deewani (2013) van Ayan Mukerji; 
- de komische actiefilm Chennai Express (2013) van Rohit Shetty;
- het Shakespeariaanse romantisch drama Goliyon Ki Raasleela Ram-Leela (2013) van Sanjay Leela Bhansali;
- de satirische road movie Finding Fanny (2014) van Homi Adajania;
- de actiekomedie Happy New Year (2014) van Farah Khan;
- de tragikomedie Piku (2015) van Shoojit Sircar;
- het romantisch drama Tamasha (2015) van Imtiaz Ali; 
- en het historisch drama Bajirao Mastani (2015) van Sanjay Leela Bhansali.

Deepika Padukone in Happy New Year.

In 2017 maakte Padukone haar Hollywooddebuut in de Amerikaanse actiefilm xXx: Return of Xander Cage van D.J. Caruso met de Amerikaanse actiester Vin Diesel in de hoofdrol. 

Een jaar later speelde Padukone de titelrol in het historisch drama Padmaavat (2018) van Sanjay Leela Bhansali, één van de grootste kaskrakers in de Indiase filmgeschiedenis. En in 2020 maakte Padukone indruk met haar hoofdrol in het Indiase drama Chhapaak van Meghna Gulzar. 

Deepika Padukone in Pathaan.

Padukone is vandaag nog steeds een veelgevraagde Bollywoodactrice. Ze is intussen weliswaar al 37 maar nog steeds een schoonheid, zoals ook blijkt uit de recente kaskraker Pathaan (2023): een Indiase actiethriller van Siddharth Anand, waarin Padukone een voormalige geheim agent van de Pakistaanse inlichtingendiensten speelt.

Deepika Padukone in Pathaan.


Joeri Naanai


Klik op de oranje links voor:
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten