dinsdag 16 mei 2023

   

FILMGODINNEN
 
Deel 35

 
AMBER HEARD
 
1986 - ...
                

In deze nieuwe reeks presenteren wij onze Top 36 van de mooiste filmactrices aller tijden. Onze criteria: ze zijn of waren niet alleen oogverblindend mooi, maar danken hun roem ook aan hun acteertalent en charisma. Van knappe starlets met weinig acteertalent of uitstraling gaan er immers dertien in een dozijn, en die hebben we dus genegeerd in onze selectie. 

We onthullen onze Top 36 van de meest oogstrelende filmgodinnen in chronologische volgorde op basis van hun geboortedatum. 

Hieronder vindt u deel 35: over de Amerikaanse actrice Amber Heard .




Een échte femme fatale 


Nee, wij zijn geen fan van Amber Heard. Toch niet van Amber Heard zoals ze als mens ontmaskerd werd tijdens de gemediatiseerde rechtszaak die de wereldberoemde Amerikaanse acteur Johnny Depp tegen Heard aanspande. Die rechtszaak ging over haar lasterlijke aantijgingen dat Depp zich tijdens hun romantische relatie en daaropvolgende huwelijk schuldig gemaakt zou hebben aan herhaaldelijk huiselijk geweld tegen haar. De rechtszaak toonde echter aan dat Heard een manipulatieve en schaamteloze leugenares is, die bovendien zélf verbaal, psychologisch en fysiek geweld gebruikte tegen Depp, wat verklaart waarom de jury haar vorig jaar veroordeelde tot betaling van een forse schadevergoeding aan Depp wegens laster en waarom haar filmcarrière sindsdien op apegapen ligt. Ook de carrière van Depp, één van de meest veelzijdige en knapste acteurs aller tijden (lees ons biografische portret hier), leed onder het schandaal.

Dat gezegd zijnde, valt bezwaarlijk te ontkennen dat Heard een oogstrelende, charismatische en stijlvol geklede vrouw is, met betoverende grijze ogen, prachtige donkerblonde haren, een sensuele mond, een mooi lichaam en een ondeugende uitstraling, die daarom, hoewel zeker geen topactrice, toch een plaatsje verdient in onze lijst van mooiste filmgodinnen.


Geboren op 22 april 1986 in Austin, Texas in een katholiek Amerikaans gezin (met onder meer Ierse, Engelse, Schotse en Duitse voorouders), gaf Amber Heard haar studies als scholier aan een katholieke middelbare school voortijdig op om actrice te worden in Hollywood.

Na enkele bijrolletjes, kreeg zij haar allereerste hoofdrol in de slasher movie All the Boys Love Mandy Lane van Jonathan Levine uit 2006. Ze was toen 20.

Amber Heard in All the Boys Love Mandy Lane.

Twee jaar later, vanaf 2008, brak Heard door bij het grote publiek met bijrollen in de actiekomedie Pineapple Express (2008) van David Gordon Green en het krijgskunstendrama Never Back Down (2008) van Jeff Wadlow. Datzelfde jaar verscheen ze op de cover van het populaire mannenmagazine Maxim
 
Amber Heard in het mannenmagazine Maxim in augustus 2008.

Een jaar later, in 2009, was Heard te zien als één van de titelpersonages in de tragikomedie The Joneses van debuterend regisseur Derrick Borte (lees onze recensie hier).

In oktober 2009 leerden Heard en Johnny Depp elkaar kennen tijdens de opnames van de romantische tragikomedie The Rum Diary (2011) van Bruce Robinson (naar de gelijknamige roman van Hunter S. Thompson). Heard speelt daarin de love interest van een door Depp vertolkte journalist.

Amber Heard in The Rum Diary.

In augustus 2010 verscheen ze op de cover van het populaire Spaanstalige vrouwenblad Vanidades.

Amber Heard in het vrouwenblad Vanidades.

In september 2010 stond ze op de cover van het Amerikaanse lifestyle- en modeblad Ocean Drive.

Amber Heard poseert voor de cover van het tijdschrift Ocean Drive.

In 2011 vertolkte Heard een hoofdrol aan de zijde van Nicolas Cage in de grindhouse road action-film Drive Angry van de Canadees-Amerikaanse regisseur Patrick Lussier.

Amber Heard in Drive Angry.

Begin 2012 maakte zij indruk met haar trendy kapsel, toen ze op de rode loper van de Screen Actors Guild Awards in Los Angeles verscheen.

Amber Heard woonde op 29 januari 2012 in Los Angeles
de uitreiking van de Screen Actors Guild Awards bij.

In augustus 2012 poseerde Heard voor een fotoreportage in het stijlmagazine T van het Amerikaanse dagblad The New York Times.

Amber Heard in het tijdschrift T.

Amber Heard en Johnny Depp op 3 november 2011
tijdens de Britse première van The Rum Diary
.

Intussen waren Heard en Johnny Depp sinds eind 2011 of begin 2012 beginnen daten. Twee jaar later, in januari 2014, kondigde People Magazine de verloving van het koppel aan. Op 3 februari 2015 traden zij in het huwelijk. Dat huwelijk bleek de maand nadien echter reeds ontspoord te zijn tot een toxische relatie, waarin Heard het leven van Depp op stelten zette als een egocentrische femme fatale (zo bleek later tijdens hogervermelde rechtszaak).

Datzelfde jaar, in 2015, was Heard te zien in vier filmrollen:
- een hoofdrol in het misdaaddrama The Adderall Diaries van Pamela Romanowsky;
- een hoofdrol in de muzikale tragikomedie One More Time van Robert Edwards;
- een bijrol als de love interest van het door Channing Tatum vertolkte titelpersonage in de tragikomedie Magic Mike XXL (2015) van Gregory Jacobs, die een kaskraker werd;
- en een bijrolletje in de tragiromantische transgenderbiopic The Danish Girl van Tom Hooper.

Amber Heard in Magic Mike XXL.

In mei 2016 gingen Heard en Depp uit elkaar. Hun echtscheiding werd officieel afgerond in januari 2017.

Datzelfde jaar was Heard te zien als de Atlantische prinses Mera in de peperdure maar verlieslatende superheldenfilm Justice League (2017) van Zack Snyder. Dat personage vertolkte ze een jaar later opnieuw in de superheldenfilm Aquaman (2018) van James Wan, die wél een kaskraker werd.

Van 11 april tot en met 1 juni 2022 vond de Amerikaanse rechtszaak van Johnny Depp tegen zijn ex-vrouw Amber Heard plaats.  

Johnny Depp en Amber Heard in betere tijden,
op de rode loper van de Britse première van The Rum Diary in 2011.

Sinds 2018 was Amber Heard in geen enkele nieuwe bioscoopfilm te zien. Maar eind dit jaar komt bij ons Aquaman and the Lost Kingdom (2023) uit, waarin zij voor de derde keer prinses Mera speelt. 


Joeri Naanai


Klik op de oranje links voor:
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten