zaterdag 3 oktober 2020


FILMGODINNEN
 
Deel 24

 
LISA BONET
 
1967 - ...
                

In deze nieuwe reeks presenteren wij onze Top 36 van de mooiste filmactrices aller tijden. Onze criteria: ze zijn of waren niet alleen oogverblindend mooi, maar danken hun roem ook aan hun acteertalent en charisma. Van knappe starlets met weinig acteertalent of uitstraling gaan er immers dertien in een dozijn, en die hebben we dus genegeerd in onze selectie. 

We onthullen onze Top 36 van de meest oogstrelende filmgodinnen in chronologische volgorde op basis van hun geboortedatum. 

Hieronder vindt u deel 24: over de Amerikaanse actrice Lisa Bonet .




You do that voodoo 
that you do so well... 


Halfbloeden hebben vaak hun uiterlijk mee, getuige daarvan de Amerikaanse actrice Lisa Bonet. Als dochter van een Afro-Amerikaanse operazanger en een blanke Amerikaanse muzieklerares met joodse roots, nam Lisa reeds als kind deel aan schoonheidswedstrijden en speelde ze gastrollen in Amerikaanse tv-series. 

In 1984 volgde haar internationale doorbraak met haar vertolking van de eigenzinnige en excentriek geklede dochter Denise in de razend populaire sitcom The Cosby Show rond de Afro-Amerikaanse familie Huxtable, waarin de succesvolle zwarte komiek Bill Cosby de grappige pater familias speelt. Toen de tv-serie van start ging was Bonet slechts 16, maar ze groeide tijdens de serie (die liep tot 1991) uit tot een ster dankzij haar exotische uiterlijk en ingehouden charisma. Dat leverde haar in 1987 een eigen spin-off-serie op, A Different World, die liep tot 1993 en draait rond haar personage Denise tijdens haar universitaire studies. 

Lisa Bonet in Angel Heart.

In 1987 maakte Bonet ook haar filmdebuut met haar opvallende bijrol als een jonge voodoopriesteres in de sfeervolle en verrassende neo noir thriller Angel Heart van Alan Parker, met Mickey Rourke en Robert De Niro in de hoofdrollen.

Later dat jaar, op haar 20ste verjaardag, trouwde Bonet op 16 november 1987 met de populaire Amerikaanse rockzanger Lenny Kravitz. In 1988 beviel ze van hun dochter Zoë Kravitz, die later ook actrice werd en net als haar moeder deel uitmaakt van onze Top 35 van mooiste filmgodinnen. In 1993 eindigde het huwelijk tussen Bonet en Lenny Kravitz met een echtscheiding.

In 1998 speelde Bonet een bijrol in de politieke actiethriller The Enemy of the State van Tony Scott, met Will Smith en Gene Hackman in de hoofdrollen. 

Daarna ging het stilaan bergaf met haar film- en tv-carrière. Bonet is intussen 52 en acteert nog steeds, maar ze is er de voorbije dertig jaar niet in geslaagd om een even succesvol vervolg te breien aan haar jeugdjaren als tieneridool. 


Joeri Naanai


Klik op de oranje links voor:
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten