woensdag 29 mei 2013

Now You See Me - trailer


De Belgische bioscooprelease van deze thriller over een team van illusionisten die tijdens hun optredens banken overvallen is voorzien op 31 juli 2013.
 
 

 
(Klik op de playbutton en dan rechtsonder op 480p, 720p of 1080p voor hogere beeldresolutie)
 
 
Genre: misdaadthriller / mysterie


 

Behind the Candelabra - trailer


De Belgische bioscooprelease van dit erg geslaagd romantisch drama over het geheime homoseksuele liefdesleven van de wereldberoemde pianist Liberace (een gedurfde vertolking van Michael Douglas) is voorzien op 30 oktober 2013.
 
 

 
(Klik op de playbutton en dan rechtsonder op 480p of 720 voor hogere beeldresolutie)
 
 
Klik op de oranje link voor onze recensie van Behind the Candelabra: Het geheime liefdesleven van Liberace

Genre: biopic / romantisch drama / docudrama / muziekfilm


 

maandag 27 mei 2013

Portret.

Johnny Depp



Van tieneridool tot rasacteur


In 1978, toen Johnny Depp nog een tiener was en gitaar speelde in rockgroepjes, gingen zijn ruziënde ouders uit elkaar. De familiale problemen lieten letterlijk littekens na bij de toen 15-jarige Johnny: uit stress bezondigde hij zich aan zelfverminking door met een mes in zijn huid te krassen. Terugblikkend op die moeilijke tijd, zei hij daar later over: “Mijn lichaam is als het ware een dagboek.”

Wie had destijds kunnen vermoeden dat deze getroebleerde Amerikaanse jongen later als één van de beste en knapste acteurs aller tijden zou uitgroeien tot een superster die door People Magazine twee keer werd uitgeroepen tot de meest sexy man ter wereld en in 2012 met een jaarinkomen van 75 miljoen dollar in het Guinness Book of World Records terechtkwam als de bestbetaalde acteur in de filmgeschiedenis...

Veelzijdig talent

Het begon allemaal toen Depp kennismaakte met de acteur Nicholas Cage, die hem aanraadde om ook zelf een carrière als acteur na te streven. Depps filmdebuut volgde in 1984, toen hij een bijrol speelde in de uiterst populaire horrorfilm A Nightmare on Elm Street (1984) van Wes Craven. 

In A Nightmare on Elm Street.

Twee jaar later speelde Depp een bijrol als één van de Amerikaanse soldaten in het succesvolle anti-oorlogsdrama Platoon (1986) van Oliver Stone.

In Platoon.

Een jaar later, in 1987, mocht Depp meespelen in de razend populaire Amerikaanse tv-serie 21 Jump Street en groeide hij prompt uit tot een tieneridool. 

Als tieneridool.

Depp was echter ontevreden met zijn oppervlakkige imago van mooie jongen en ging op zoek naar meer uitdagende rollen. Die moed om zichzelf opnieuw uit te vinden en het publiek te verrassen met eigenzinnige personages en gedurfde, vaak zelfrelativerende vertolkingen is een constante in Depps carrière en maakt van hem één van de meest veelzijdige acteurs in Hollywood.

Zo speelde hij een rebelse nozem in de romantische fifties-parodie Cry-Baby (1990) van cultregisseur John Waters. 

Als Cry-Baby.

Datzelfde jaar, in 1990, stal hij de show met zijn titelrol als een wereldvreemde jongeman met scharen als handen in de betoverende tragikomedie Edward Scissorhands van Tim Burton (lees ons biografische portret van Burton hier).

Als Edward Scissorhands.

In 1994 speelde Depp de titelrol van de klungelende filmregisseur in de tragikomische biopic Ed Wood, ook onder regie van Tim Burton. 

Een jaar later vertolkte hij de titelrol van filosofische minnaar en hartenbreker in de heerlijke romantische komedie Don Juan DeMarco (1995) van Jeremy Leven. Bekijk de hele film hier.

Als Don Juan DeMarco.

Voor het boeiende gangsterdrama Donnie Brasco (1997) van Mike Newell kroop Depp in de huid van een undercover FBI-agent. 

In 1999 resulteerde Depps hernieuwde samenwerking met regisseur Tim Burton in de sfeervolle en visueel verbluffende verfilming van het gothic horrorsprookje Sleepy Hollow (één van onze favoriete horrorfilms en één van onze favoriete films over seriemoorden), waarin Depp op tragikomische wijze gestalte geeft aan de jonge politie-inspecteur Ichabod Crane.

Als de speurneus Ichabod Crane in Sleepy Hollow.

In de sfeervolle neo noir mysteriethriller The Ninth Gate (1999) van Roman Polanski speelt Depp dan weer een nieuwsgierige boekhandelaar. 

In 2001 was Depp te zien in zijn hoofdrol als de Londense politie-inspecteur Frederick Abberline in het sfeervolle en spannende gothic horror-misdaadmysterie From Hell (2001) van de Hughes Brothers over de legendarische seriemoordenaar Jack the Ripper (ook één van onze favoriete films over seriemoorden).

In From Hell.

En vanzelfsprekend mogen we Depps onnavolgbare en iconische vertolking van de flamboyante piraat kapitein Jack Sparrow niet vergeten. Dat unieke personage speelde hij tot op heden al vier keer in de populaire en uiterst lucratieve filmreeks Pirates of the Caribbean (2003, 2006, 2007 en 2011) van Gore Verbinski. 

Als kapitein Jack Sparrow in Pirates of the Caribbean.

Het wereldwijde succes van de Pirates of the Caribbean-franchise bracht Verbinski en Depp weer samen voor The Lone Ranger (2013): Verbinski's avontuurlijke western die hier in België op 7 augustus uitkomt, waarin de intussen bijna 50-jarige Johnny Depp de rol van de indiaan Tonto vertolkt. Bekijk de trailer hier.

Als Tonto: de indiaanse side kick van The Lone Ranger.
 
Joeri Naanai


Klik op de oranje links voor:

- een biografisch interview: Inside the Actors Studio met Johnny Depp



vrijdag 24 mei 2013

Angstzweet op volle zee

A Hijacking  van Tobias Lindholm     ★★½




Mikkel (gespeeld door Pilou Asbæk) werkt als kok op een Deens vrachtschip dat op weg is naar de Indiase stad Mumbai. Zijn reis zit er bijna op en hij kijkt uit naar de hereniging met zijn vrouw en dochtertje, die in Denemarken ongeduldig wachten op zijn thuiskomst. Maar dan wordt het schip plots gekaapt door Somalische piraten die de bemanning gijzelen en 15 miljoen dollar losgeld eisen. Terwijl Mikkel en zijn scheepsmakkers doodsangsten doorstaan, schakelt de rederij een expert in die adviseert om te communiceren met de piraten via een ervaren onderhandelaar. Daar wil de CEO van de rederij (vertolkt door Søren Malling) echter niets van weten: "Het is mijn schip, mijn bemanning, mijn taak om de bemanning veilig thuis te brengen." Dat blijkt echter allesbehalve eenvoudig...

Pilou Asbæk als de scheepskok Mikkel.

Claustrofobisch

De premisse van het nieuwe Deense drama A Hijacking (oorspronkelijke Deense titel: Kapringen) herinnert aan de Amerikaanse actiefilm Under Siege van Andrew Davis uit 1992, waarin Hollywoodacteur Steven Seagal een scheepskok en voormalige Navy Seal speelt die het in zijn eentje opneemt tegen een bende goed georganiseerde terroristen die een Amerikaans slagschip kapen. Maar daar houdt de vergelijking op: A Hijacking focust immers niet op actie, maar veeleer op de angst en ontberingen van de bemanning en op de nerveuze, langdurige onderhandelingen van de rederij met de kapers. De film speelt zich dan ook goeddeels af in de kantoren van de rederij en aan boord van het vrachtschip, wat ook de kijker een gevoel van claustrofobie geeft. Omdat de onderhandelingen aanslepen en de kapers intussen opgescheept zitten met hun gijzelaars -ze zitten letterlijk en figuurlijk in hetzelfde schuitje- ontstaat er aan boord een Stockholmsyndroom, waarbij de gijzelaars vanuit hun stress en overlevingsinstinct beginnen te sympathiseren met hun gijzelnemers. Maar niet alleen de bemanningsleden lijden onder hun onzekere lot (hun angstzweet kan je bijna ruiken), want ook Mikkels vrouw en de CEO van de rederij bezwijken stilaan onder druk van het zenuwslopende drama.

Søren Malling als de CEO van de Deense rederij.

Realistisch

De Deense regisseur Tobias Lindholm, tevens scenarist van het uitstekende psychosociaal drama Jagten uit 2012 (lees onze recensie hier), verfilmde zijn zelfgeschreven scenario van A Hijacking op sobere wijze (vaak met handheld camera's), wat bijdraagt tot het realisme van de film. Ook de cast, met inbegrip van de acteurs die de Somalische piraten spelen, overtuigt met naturalistische vertolkingen. Dit realisme wordt consequent volgehouden in de plotontwikkeling, die weinig verrassingen te bieden heeft, waardoor A Hijacking soms wat spanning mist en voor sommige kijkers wellicht iets te dicht aanleunt bij de werkelijkheid om echt te beklijven. Actiejunkies zijn bij deze dus gewaarschuwd: dit is géén maritieme variant op de Amerikaanse actieklassieker Die Hard met Bruce Willis uit 1988.

JN.

A Hijacking aka Kapringen (Denemarken-2012): in de bioscoop vanaf 10 juli 2013.
Met: Pilou Asbæk en Søren Malling.

Genre: psychosociaal drama / thriller

Klik op de oranje link voor de trailer: A Hijacking - trailer



vrijdag 17 mei 2013

A Hijacking - trailer


De Belgische bioscooprelease van deze thriller over een Deens vrachtschip dat gekaapt wordt door Somalische piraten is voorzien op 10 juli 2013.



(Klik op de playbutton en dan rechtsonder op 480p of 720p voor hogere beeldresolutie)


Klik op de oranje link voor onze recensie van A Hijacking: Angstzweet op volle zee

Genre: psychosociaal drama / thriller


woensdag 15 mei 2013

Valse noot

Quartet  van Dustin Hoffman     ★★
   



Beecham House is een mooi Brits rusthuis voor gepensioneerde zangers en muzikanten. Tot de bewoners behoren Wilf, Reg en Cissy: drie operasterren op rust, die er onder leiding van de voormalige dirigent Cedric Livingstone een benefietoptreden voorbereiden ten voordele van het rusthuis dat met geldgebrek kampt en met sluiting bedreigd wordt. Op een dag arriveert een nieuwe bewoonster: de voormalige operadiva Jean Horton. Zij is Regs ex-vrouw, die ooit samen met hem, Wilf en Cissy een succesvolle versie van Verdi's beroemde opera Rigoletto opnam. Cedric wil het oude kwartet nieuw leven inblazen en laten optreden tijdens het geplande benefietgala. Jean wil echter niet meer zingen, terwijl Regi het nog steeds niet kan kroppen dat zij hem ooit bedroog met een andere man...

Regiedebuut

Gebaseerd op een scenario van de Brit Ronald Harwood, naar diens eigen gelijknamige toneelstuk uit 1999, is de nieuwe film Quartet (2012) het regiedebuut van de bekende Amerikaanse Hollywoodacteur Dustin Hoffman. Zelf intussen 75, voelde Hoffman zich ongetwijfeld persoonlijk aangesproken door het verhaal over de levenslustige bejaarden in Beecham House

Cast

Michael Gambon speelt de dictatoriale Cedric, Billy Connolly de incontinente rokkenjager Wilf, Pauline Collins de vrolijk dementerende Cissy, Tom Courtenay de met liefdesverdriet worstelende Reg, en Maggie Smith diens oude vlam Jean. Naast deze ervaren acteurs, omvat de cast ook enkele echte opera-artiesten en muzikanten op rust, die bijrolletjes mochten spelen. 

De leukste vertolking komt van Pauline Collins als de kinderlijke Cissy. Tom Courtenay daarentegen stelt teleur als Reg, vanwege zijn rigide mimiek en motoriek.

V.l.n.r.: Billy Connolly, Maggie Smith, Tom Courtenay en Pauline Collins.

Braaf

Als een tragikomedie over ouderdom, vergankelijkheid, spijt en de vitaliserende kracht van muziek slaagt Quartet slechts deels in zijn opzet. Dat ligt vooral aan het veel te brave en voorspelbare scenario. Zelfs de twee fuck you's in de dialogen klinken geconstipeerd. Scenarist Ronald Harwood en regisseur Dustin Hoffman gaan niet diep genoeg in op de pijnlijke aspecten van ouderdom, aftakeling, liefdesverdriet en eenzaamheid. Een lach en een traan liggen nochtans dicht bij elkaar, en een meer doorleefde tragiek had van Quartet wellicht ook een meer geslaagde komedie kunnen maken. Harwood en Hoffman hielden het echter lichtvoetig, waardoor deze tragikomedie hooguit sentimenteel wordt en nooit echt ontroert. 

Als schatrijke Hollywoodster schijnt Hoffman in zijn regiedebuut bovendien vergeten te zijn dat de doorsnee bioscoopbezoeker zich op zijn of haar oude dag geen opulent rusthuis zoals Beacham House zal kunnen veroorloven. Wij eindigen, als we het zolang uitzingen, waarschijnlijk in een aftands en met personeelsgebrek kampend bejaardentehuis voor berooide freelance journalisten en zullen daar dan wellicht meer wakker liggen van de vuile pampers rond onze lenden dan van Verdi's Rigoletto. Ook daarom vonden wij het vrolijk bedoelde Quartet veeleer een valse noot met cynische weerklank in de filmografie van Hoffman.


JN.

Quartet (Groot-Brittannië-2012): in de bioscoop vanaf 22 mei 2013.
Met: Tom Courtenay, Maggie Smith, Billy Connolly, Pauline Collins en Michael Gambon.

Genre: muzikale tragikomedie

Klik op de oranje link voor de trailer: Quartet - trailer

zondag 12 mei 2013

Big Brother is watching you

Oblivion  van Joseph Kosinski     ★★½ 



 
Jack kijkt naar de fusiereactoren.
In het jaar 2077 is de aarde herschapen in een onherbergzame woestenij als gevolg van een buitenaardse invasie die 60 jaar eerder plaatsvond. Jack Harper (gespeeld door Hollywoodster Tom Cruise) werkt als reparateur van drones die enorme fusiereactoren moeten beschermen tegen aanvallen van het buitenaardse ras. Zijn geliefde Victoria (Andrea Riseborough) coördineert het werk vanuit de futuristische woontoren van het koppel. De energie die de fusiereactoren produceren is cruciaal voor de creatie van een nieuwe mensenkolonie op Titan: een maan van de planeet Saturnus. In afwachting van de collectieve emigratie naar Titan, verblijft de mensheid boven de aarde in het reusachtige ruimtestation Tet, van waaruit Jack en Victoria hun instructies krijgen. Het koppel staat er op aarde dus alleen voor. Alles verloopt naar plan, tot er een ruimteschip neerstort op aarde en Jack vreemde ontdekkingen doet...

Victoria zit in de woontoren aan het controlepaneel.

Indrukwekkend

Gebaseerd op zijn eigen (nooit gepubliceerde) graphic novel, heeft de Amerikaanse regisseur en producer Joseph Kosinski met zijn nieuwe film Oblivion (2013) op visueel vlak alvast een indrukwekkende sciencefictionprent afgeleverd. Bekijk de trailer hier.
 
De futuristische woontoren van Jack en Victoria.

De film werd onder leiding van Kosinski en de Chileense cameraman Claudio Miranda goeddeels opgenomen in IJsland, wat desolate vergezichten oplevert die goed aansluiten bij het post-apocalyptische verhaal. Het production design, de art direction, de decors en de rekwisieten zijn zonder meer briljant, met onder meer futuristische gebouwen en voertuigen, het gigantisch ruimtestation Tet en angstaanjagende drones die er allemaal heel overtuigend uitzien. Dankzij front screen projection op de sets van de woontoren konden de acteurs daar bovendien werken in het natuurlijk ogende licht van voordien gefilmde panorama's, wat bijdraagt tot het sfeervolle realisme van hun setting.
 
Jack staat oog in oog met één van 'zijn' drones.

Een post-apocalyptisch dystopia

Wat het verhaal betreft, raden we u aan om uw hoofd erbij te houden, want de plotwendingen in deze sciencefictionthriller zijn nogal complex. Het scenario, geschreven door Michael deBruyn (pseudoniem van Michael Arndt) en Karl Gajdusek, combineert elementen uit eerdere sciencefictionfilms, zoals:
- de kritiek op een totalitaire, Orwelliaanse Big Brother-maatschappij in de visueel verbluffende en invloedrijke sciencefictionklassieker Metropolis uit 1927 (bekijk de hele film hier);
- de zelfbewuste en kwaadaardige supercomputers in het invloedrijke visueel meesterwerk 2001: A Space Odyssey uit 1968 (één van onze favoriete sciencefictionfilms en één van onze favoriete films tout court; lees onze recensie hier en bekijk de trailer hier) en The Terminator uit 1984 (ook één van onze favoriete sciencefictionfilms; lees onze recensie hier);
- het post-apocalyptische dystopia in Mad Max (ook één van onze favoriete sciencefictionfilms en tevens één van onze favoriete road movies; bekijk de hele film hier);
- de machinale ordehandhaving in RoboCop (1987);
- de manipuleerbaarheid van het geheugen in Total Recall (1990);
- het illusoire en misleidende karakter van de realiteit in The Matrix (1999);
- de ecologische dimensie van Wall-E uit 2008 (bekijk de trailer hier);
- en de thematiek van klonen in Moon uit 2009 (bekijk de hele film hier).

Jack vertrekt op patrouille. 

Vorm versus inhoud

De ambitieuze aanpak van regisseur Kosinski gaat tot op zekere hoogte ten koste van de personages in Oblivion. Tom Cruise draagt de film en hij doet dat met brio. Maar de bijrollen, bijvoorbeeld van Olga Kurylenko als de enige overlevende van het gecrashte ruimteschip, komen minder goed uit de verf. 

Olga Kurylenko en Tom Cruise.

Bovendien wordt Oblivion zelden echt spannend. Daarvoor mist deze film zowel de onheilspellende dreiging van pakweg Alien uit 1979 (ook één van onze favoriete sciencefictionfilms, één van onze favoriete horrorfilms en één van onze favoriete films tout court; lees onze recensie hier) als de intelligentie van pakweg Minority Report uit 2002 (ook één van onze favoriete sciencefictionfilms; lees onze recensie hier en bekijk de trailer hier). 

Kortom: hoewel om duimen en vingers bij af te likken op visueel vlak, is Oblivion inhoudelijk geen topper.

JN.

Oblivion (USA-2013): in de Belgische bioscopen sinds 10 april 2013.
Met: Tom Cruise, Andrea Riseborough, Olga Kurylenko, Morgan Freeman, Nikolaj Coster-Waldau en Melissa Leo. 

Genre: sciencefiction / thriller / avontuur / actie / mysterie

Klik op de oranje links voor:

- de trailer: Oblivion - trailer

- een making-of documentaire: Making of 'Oblivion' - documentaire



woensdag 8 mei 2013

dinsdag 7 mei 2013

Portret.

De stille kracht van
 Ryan Gosling 
          
Ryan Gosling in Only God Forgives.
 

Hoewel de Canadese acteur Ryan Gosling (één van de knapste acteurs aller tijden) nog niet evenveel box office-potentieel bezit als Amerikaanse supersterren zoals Leonardo DiCaprio en Johnny Depp (ook één van de knapste acteurs aller tijden), is de 32-jarige Gosling goed op weg naar de top van de filmindustrie. Vanaf 23 mei is hij te zien in Only God Forgives (lees onze recensie hier en bekijk de trailer hier): een in de Thaise hoofdstad Bangkok opgenomen, gewelddadige en hypergestileerde misdaadthriller van de Deense cultcineast Nicolas Winding Refn, met wie Gosling eerder al samenwerkte voor de beklijvende wraakthriller Drive (lees onze recensie hier en bekijk een filmfragment hier).
 
Als de mysterieuze wraakengel in Drive.

Jeugd

Reeds als kind stond Gosling graag in de belangstelling. Zo zong hij samen met zijn oudere zus op huwelijksfeestjes, gaf hij met zijn nonkel imitaties van Elvis Presley ten beste en probeerde hij te praten met de stille kracht van de legendarische acteur Marlon Brando (ook één van de knapste acteurs aller tijden en tevens onze favoriete acteur). Toen Gosling 12 was, mocht hij als Mouseketeer meespelen in de Mickey Mouse Club van het Disney Channel. En vanaf 1995 kreeg hij rolletjes in tv-series zoals Young Hercules (1998-99). Als twintiger werd Gosling stilaan opgemerkt door de filmpers vanwege zijn beloftevolle vertolkingen in films zoals The Believer (2001), Murder by Numbers (2002) en The Slaughter Rule (2002).
 
Doorbraak

Goslings doorbraak bij het grote publiek kwam er in 2004 met zijn hoofdrol in het romantisch drama The Notebook. Hij begon een relatie met zijn Canadese tegenspeelster Rachel McAdams, maar tegenwoordig vormt hij een koppel met de Amerikaanse actrice Eva Mendes, die hij leerde kennen op de set van het boeiende misdaaddrama The Place Beyond the Pines (2012), waarin Gosling ook de hoofdrol speelt.

Met Rachel McAdams in The Notebook.

Gosling is een gevoelige en veelzijdige acteur met een groot charisma, getuige daarvan zijn vertolkingen van onder anderen een drugverslaafde in het drama Half Nelson (2006), een openbaar aanklager in de rechtbankthriller Fracture uit 2007 (bekijk een filmfragment hier), een wanhopige echtgenoot in het romantisch drama Blue Valentine uit 2010 (lees onze recensie hier en bekijk de trailer hier), een rokkenjager in de romantische komedie Crazy, Stupid, Love (2011) en een zwijgzame wraakengel in de uitstekende misdaadthriller Drive (2011).
 
Met Michelle Williams in Blue Valentine.
  
Komende zomer waagt Ryan Gosling zich aan zijn regiedebuut: een zelfgeschreven mysterie, dat wellicht volgend jaar uitkomt.

Joeri Naanai


Only God Forgives (Frankrijk/Thailand/USA/Zweden-2013): in de bioscoop vanaf 23 mei 2013.
Met: Ryan Gosling, Kristin Scott Thomas, Vithaya Pansringarm en Tom Burke.

Genre: misdaadthriller / martial arts / actie


Met zijn huidige partner Eva Mendes in The Place Beyond the Pines.

maandag 6 mei 2013

In het kielzog van Thor Heyerdahl

Kon-Tiki  van Joachim Rønning en Espen Sandberg     ★★★





O
Het Kon-Tiki-vlot is vernoemd
naar de oude zonnegod
van de Inca's.
p 28 april 1947 stapte de Noorse avonturier Thor Heyerdahl in het Zuid-Amerikaanse land Peru samen met vijf teamgenoten aan boord van een zelfgemaakt zeilvlot in balsahout om over de Stille Oceaan naar Polynesië te varen.
Heyerdahl wilde proefondervindelijk bewijzen dat de eerste Polynesiërs niet uit Azië kwamen, zoals wetenschappers destijds dachten, maar dat zij minstens 1.500 jaar geleden vanuit Zuid-Amerika naar Polynesië emigreerden. Gebaseerd op zowel het boek als de Oscarwinnende documentaire van Heyerderdahl over zijn Grote Oversteek, is er nu een nieuwe Noorse film die de maandenlange en levensgevaarlijke zeereis reconstrueert.


Roekeloos?

Kon-Tiki, zo heet de film, focust vooral op de ambitie en het grote doorzettingsvermogen van expeditieleider Heyerdahl (vertolkt door de Noorse acteur Pål Sverre Valheim Hagen). Erg moedig om met een kwetsbaar vlot 8.000 kilometers te willen afleggen op volle zee. Of veeleer roekeloos voor een man die niet eens kon zwemmen...? Overgeleverd aan de golven, de wind en de stroming, beginnen zijn teamgenoten te twijfelen of zij hun avontuur wel zullen overleven. Terwijl ze ontberingen en stormen doorstaan, zijn we getuige van hun angsten, ruzies en euforische momenten.

Pål Sverre Valheim Hagen als Thor Heyerdahl.

Isolement

Hoofdrolspeler Pål Sverre Valheim Hagen is goed gecast als Heyerdahl. De andere personages leer je minder goed kennen. Ook wat spanning betreft, had Kon-Tiki sterker gekund. 

Maar op visueel vlak stelt de film niet teleur. Zo is er het prachtige openingsshot, waarin Heyerdahl als kind over een bevroren meer naar de kijker wandelt en vlak voor de camera stopt, zodat we zijn betoverende blauwe ogen zien. En de extreme zoom out vanop het kleine vlot tot helemaal in de stratosfeer accentueert het isolement dat de bemanning van de Kon-Tiki moet gevoeld hebben terwijl ze zich moederziel alleen op de onmetelijke oceaan bevond.

JN.

Kon-Tiki (Groot-Brittannië/Noorwegen/Denemarken/Duitsland-2012): in de bioscoop vanaf 12 juni 2013.
Met: Pål Sverre Valheim Hagen.

Genre: avontuur / historisch docudrama / biopic

Klik op de oranje link voor de trailer: Kon-Tiki - trailer




Kon-Tiki reconstrueert de avontuurlijke zeereis die de Noorse expeditieleider
Thor Heyerdahl in 1947 ondernam op een vlot in balsahout.