maandag 6 september 2010

De waarheid van het lichaam

Lie to me* - seizoen 1  van bedenker Samuel Baum    ★★★




Wist u dat een doorsnee mens in een gesprek van amper 10 minuten gemiddeld drie leugens vertelt? Tegen dokter Cal Lightman, het hoofdpersonage in de nieuwe Amerikaanse tv-serie Lie to me*, liegt u echter beter niet. Hij is immers gespecialiseerd in het onthullen van leugens door de observatie en analyse van gelaatsuitdrukkingen en lichaamstaal. “Het lichaam spreekt de woorden tegen en de waarheid staat op ons gezicht geschreven”, aldus Lightman. In opdracht van het gerecht en de overheid onderzoekt hij schandalen en misdaden om de waarheid aan het licht te brengen...

De Engelse acteur Tim Roth (bekend van zijn rollen in Quentin Tarantino's briljante films Reservoir Dogs en Pulp Fiction) acteert uitstekend in Lie to me*  als de onderkoelde, cynische dokter Lightman. 

Lie to me* kan ook rekenen op een verzorgde fotografie, een strak tempo en snedige oneliners. “Hebt u ooit leugentraining gehad?”, vraagt Lightman aan zijn nieuwe vrouwelijke collega. Haar antwoord: “Ja, ik ben al met heel wat mannen uitgegaan.”

JN.

Lie to me* – seizoen 1 (USA-2009): beschikbaar op dvd.
Met: Tim Roth, Kelli Williams, Brendan Hines en Monica Raymund.

Genre: psychologisch drama / misdaad / tragikomedie / thriller

Geen opmerkingen:

Een reactie posten