donderdag 3 november 2022

Cleopatra (1963) - full movie


Dit ambitieuze en meeslepende historisch drama van de Amerikaanse cineast Joseph L. Mankiewicz uit 1963 is een boeiende, tragiromantische dramatisering van de complexe en bewogen relatie tussen drie wereldberoemde historische figuren: de Egyptische koningin Cleopatra VII (titelrol van Elizabeth Taylor), de Romeinse keizer Julius Caesar (Rex Harrison) en de Romeinse generaal Marcus Antonius (Richard Burton), met indrukwekkende decors en kostuums, en veelzijdige vertolkingen van Taylor, Harrison en Burton als de hoofdpersonages.

Cleopatra, één van de duurste filmproducties aller tijden, werd genomineerd voor 9 Oscars en won er 4: voor beste fotografie (van cameraman Leon Shamroy), beste art direction, beste kostuums en beste visuele effecten.

Hieronder kan u kijken naar de langste versie van Cleopatra, die zo'n 4 uur en 11 minuten duurt en in 2013 werd uitgebracht naar aanleiding van de 50ste verjaardag van de film.   

Klik hieronder in het videoscherm op de link "Watch on Odnoklassniki" en dan op de playbutton, en rechtsonder bij instellingen op "Quality" en 720p voor hogere beeldkwaliteit.

Wie de muzikale ouverture wil overslaan, kan doorspoelen naar de openingsgeneriek die begint na 2 minuten en 30 seconden.


 

(Klik op de link "Watch on Odnoklassniki" en dan op de playbutton, en rechtsonder bij instellingen op "Quality" en 720p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: historisch drama / biopic / romantiek

Klik op de oranje link voor een achtergrondartikel: Onze favoriete historische drama's: Top 30
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten