zondag 6 november 2022

To Die For - full movie


To Die For is een geslaagde, gitzwarte mediasatire van de Amerikaanse cineast Gus Van Sant uit 1995 (naar de gelijknamige roman van Joyce Maynard), verpakt in een mockumentary (pseudodocumentaire), waarin Nicole Kidman uitblinkt als het hoofdpersonage Suzanne Stone: een jonge, narcistische en ambitieuze vrouw die over lijken gaat om een beroemde nieuwslezeres te worden...

Behalve Kidman, acteren ook de andere hoofdrolspelers uitstekend: Matt Dillon als de kersverse, naïeve echtgenoot van Suzanne; Illeana Douglas als zijn nuchtere zus, die Suzanne van meet af aan wantrouwt; en de nog piepjonge Joaquin Phoenix, Casey Affleck en Alison Folland als drie hormonaal ontregelde en manipuleerbare tieners.

Klik hieronder op de  playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op "Ondertiteling" en "Nederlands" voor Nederlandse ondertitels, en op 720p, 1080p, 1440p of 2160p voor hogere beeldkwaliteit.




(Klik op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op "Ondertiteling" en "Nederlands" voor Nederlandse ondertitels, en op 720p, 1080p, 1440p of 2160p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: zwarte misdaadkomedie / mediasatire / psychosociaal drama

Geen opmerkingen:

Een reactie posten