zaterdag 5 november 2022

Onibaba - full movie


Onibaba is een zwart-wit film van de Japanse cineast Kaneto Shindô uit 1964.

Het verhaal speelt zich af tijdens een Japanse burgeroorlog in de 14de eeuw en draait rond twee vrouwen, gespeeld door Nobuko Otowa en Jitsuko Yoshimura, die soldaten vermoorden om hun bezittingen te stelen. 

De belangrijkste mannelijke personages worden vertolkt door Kei Satô, Taiji Tonoyama en Jûkichi Uno.

Gebaseerd op een zelfgeschreven scenario van regisseur Shindô, pendelt Onibaba tussen drama, horror en erotiek. 

De film staat bol van symboliek en maakt vooral indruk op het vlak van sfeerschepping dankzij onder meer de knappe art direction van regisseur Shindô, de sfeervolle zwart-wit fotografie van cameraman Kiyomi Kuroda en de opvallende muziek van Shindô's huiscomponist Hikaru Hayashi die Taiko-percussie en jazz combineerde.

Onibaba behoort tot de favoriete films van de Amerikaanse cineast William Friedkin, één van onze favoriete regisseurs, die de voorbije zomer overleed (lees ons In Memoriam naar aanleiding van Friedkins overlijden hier).

Om Onibaba te bekijken, klikt u hieronder in het videoscherm op de link "Bekijken op YouTube", logt u in op YouTube, klikt u op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit.



(Klik op de link "Bekijken op YouTube" , log in op YouTube en klik dan op de playbutton en rechtsonder bij instellingen op 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: drama / horror / thriller / misdaad / erotiek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten