donderdag 3 november 2022

Memories of Murder - full movie


Losjes gebaseerd op historische feiten over de eerste beruchte seriemoorden in Zuid-Korea vanaf 1986, is Memories of Murder een briljant Zuid-Koreaans misdaadmysterie van Joon-ho Bong uit 2003 over de obsessieve en spannende speurtocht van twee Zuid-Koreaanse politiedetectives (veelzijdig vertolkt door Kang-ho Song en Sang-kyung Kim) en hun collega's naar een schijnbaar ongrijpbare seriemoordenaar. Tot de verdachten behoren onder anderen een mentaal gehandicapte jongen (gespeeld door No-shik Park) en een gluiperige fabrieksarbeider (een charismatische, ondoorgrondelijke glansrol van Hae-il Park)...

Behalve één van de beste misdaadmysteries en thrillers aller tijden, is Memories of Murder ook één van onze favoriete politiefilms.

Klik hieronder in het videoscherm op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op "Ondertiteling" en "English" voor Engelse ondertitels, en op "Kwaliteit" en 720HD of 1080FHD voor hogere beeldkwaliteit.



(Klik op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op "Ondertiteling" en "English" voor Engelse ondertitels, en op "Kwaliteit" en 720HD of 1080FHD voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: misdaadmysterie / politiefilm / thriller / psychosociaal drama

Klik op de oranje links voor:


- een achtergrondartikel: Onze favoriete politiefilms: Top 20

Geen opmerkingen:

Een reactie posten