zondag 2 januari 2011

NIEUWS!

Ziyi Zhang

krijgt hoofdrol in nieuwe film van Jan de Bont




De Chinese filmster Ziyi Zhang (één van de mooiste filmgodinnen aller tijden) mag de hoofdrol vertolken in een nieuwe Engelstalige verfilming van de Chinese legende Mulan door de Nederlandse Hollywoodregisseur Jan de Bont. De mooie en getalenteerde actrice volgde hiervoor onder meer boogschietlessen en heeft er (volgens haar manager Ling Lucas) "het volste vertrouwen in dat De Bont van Mulan een memorabele film zal maken".

Mulan -een oude Chinese legende over een heroïsche vrouw die de plaats van haar vader inneemt op het oorlogsslagveld- geraakte in het westen bekend dankzij de gelijknamige animatiefilm van de Disney studio uit 1998. In 2009 kwam een Chinese verfilming uit met Wei Zhao in de titelrol. 

Regisseur Jan De Bont, die in 1994 bekendheid verwierf met zijn actie-blockbuster Speed, startte onlangs in Oost-China met de opnames van zijn versie van Mulan.

Ziyi Zhang brak als actrice 10 jaar geleden internationaal door met haar memorabele hoofdrol in de poëtische krijgskunstenfilm Crouching Tiger, Hidden Dragon uit 2000 van de Taiwanese cineast Ang Lee (één van onze favoriete historische drama's). Sindsdien speelde Zhang mee in onder meer enkele grootschalige Hollywoodproducties, waaronder Rush Hour 2 (2001) en Memoirs of a Geisha (2005). Eén van haar mooiste rollen is die van het personage Xiao Mei in het tragiromantische en visueel verbluffende krijgskunstenavontuur House of Flying Daggers uit 2004 (één van onze favoriete historische drama's en tevens één van onze favoriete road movies) van de Chinese topcineast Yimou Zhang (één van onze favoriete regisseurs).

Joeri Naanai

Klik op de oranje link voor ons biografische portret: De exotische charme van Ziyi Zhang



Ziyi Zhang in de betoverende dansscène in House of Flying Daggers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten