vrijdag 3 juni 2011

NIEUWS!
Orlando Bloom
speelt mee in
The Hobbit

 
Orlando Bloom als de elf Legolas in The Lord of the Ring-trilogie

De Engelse acteur Orlando Bloom, wereldberoemd geworden met zijn rol van de moedige elf Legolas in de briljante The Lord of the Rings-trilogie van Peter Jackson, zal dan toch meespelen in de prequel (voorgeschiedenis) The Hobbit

Hoewel het personage Legolas niet voorkomt in de gelijknamige roman van de Engelse schrijver J.R.R. Tolkien uit 1937, waarop The Hobbit gebaseerd is, deed het gerucht al langer de ronde dat Orlando Bloom toch opnieuw in de huid zou kruipen van de onbaatzuchtige elf en boogschutter. Afgelopen weekend nam Peter Jackson alle twijfel weg: op zijn Facebook-fanpagina kondigde de Nieuw-Zeelandse regisseur aan dat Bloom inderdaad "terugkeert naar Midden-aarde" om 10 jaar na zijn vorige vertolking van Legolas weer gestalte te geven aan het "iconische personage", dixit Jackson.

Blij weerzien

Hiermee is de cast van The Hobbit zo goed als compleet. Eerder geraakte al bekend dat heel wat acteurs die in The Lord of the Rings-trilogie meespeelden hun respectievelijke personages opnieuw zullen vertolken in The Hobbit: Elijah Wood als de hobbit Frodo; Andy Serkis als Gollum/Smeagol; Ian McKellen als de wijze tovenaar Gandalf; Christopher Lee (één van onze favoriete acteurs) als de boze tovenaar Saruman; Cate Blanchett als de elfenkoningin Galadriel; en Hugo Weaving als de halfelf Elrond. Ook de Engelse acteur Ian Holm, intussen bijna 80 jaar oud, zal weer te zien zijn als de oude hobbit Bilbo Baggins, maar de hoofdrol -de jonge Bilbo- ging naar zijn 40 jaar jongere landgenoot Martin Freeman. 

Ian Holm, hier in The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring,
speelt in The Hobbit opnieuw de oude hobbit Bilbo Baggins. 

Prequel

The Hobbit is een prequel (voorgeschiedenis) op The Lord of the Rings-trilogie en vertelt het verhaal van de nog jonge Hobbit Bilbo Baggins (Martin Freeman), die samen met een groep Dwergen naar de Lonely Mountain trekt om er de schat terug in handen te krijgen die de draak Smaug lang geleden gestolen had van de Dwergen. 

Martin Freeman mag de jonge Bilbo spelen in The Hobbit.

The Hobbit wordt opgenomen in 3D en zal gemonteerd worden tot aparte films die afzonderlijk in de zalen komen. Deel 1 heet The Hobbit: An Unexpected Journey en deel 2 The Hobbit: There and Back Again.

Omdat het verhaal grondig verschilt van The Lord of the Rings-trilogie en zich ook jaren vroeger afspeelt, zullen in The Hobbit naast de hogervermelde personages ook andere figuren te zien zijn, zoals onder anderen: de leider der Dwergen Thorin Oakenshield (gespeeld door de Engelse acteur Richard Armitage); de vader van Legolas koning Thranduil (de Amerikaanse acteur Lee Pace); de Master of Laketown (de Engelse komiek Stephen Fry); de Dwerg Beorn (de Zweedse acteur Mikael Persbrandt); en natuurlijk de draak Smaug (naar verluidt met de stem van Leonard "Captain Spock" Nimoy).

Lijdensweg 

Guillermo del Toro.

De opnames van The Hobbit zijn intussen 'reeds' gestart. Dat liep niet van een leien dakje. 

Aanvankelijk zou de Mexicaanse horrorregisseur Guillermo del Toro achter de camera staan (bekend van Cronos, Mimic, Hellboy en Pan's Labyrinth). Maar die gaf er tijdens de preproductie een jaar geleden al de brui aan, omdat het project voortdurend vertraging opliep. 

Eerst  strooiden de erfgenamen van schrijver J.R.R. Tolkien roet in het eten met hun rechtszaken over de auteursrechten van Tolkiens roman The Hobbit uit 1937 en over de verdeling van de gigantische financiële opbrengst van The Lords of the Rings-trilogie. Dan was er de aanslepende staking van verschillende acteursgildes, die pas beëindigd werd nadat de filmstudio's Warner Bros, New Line Cinema en MGM ermee gedreigd hadden om de hele productie van The Hobbit te verhuizen van Nieuw-Zeeland naar een nieuwe locatie in Oost-Europa.

Peter Jackson.
Je zou van minder een maagzweer krijgen. En dat gebeurde ook! Peter Jackson, die sinds oktober 2010 het roer had overgenomen van Guillermo del Toro, ging begin dit jaar onder het mes. Tot overmaat van ramp werd Nieuw-Zeeland in februari geteisterd door een aardbeving, waardoor de buitenopnames voor The Hobbit alweer vertraging opliepen. 

Enfin, sinds 21 maart zijn de opnames dan toch gestart in Nieuw-Zeeland. 

Het eerste deel van The Hobbit wordt in de bioscopen verwacht tegen het einde van volgend jaar. Het tweede deel zou te zien zijn vanaf december 2013.

We zijn benieuwd naar het resultaat, want de meeslepende en visueel verbluffende The Lord of the Rings-trilogie is een onvergetelijk avontuur dat behoort tot onze favoriete road movies en tevens tot onze favoriete films tout court (ongeacht het genre).  

JN.

Klik op de oranje links voor:

- eerder nieuws: Hobbit in zicht

- een making-of-documentaire: Achter de schermen van The Hobbit

Genre: avontuur / fantasy / mysterie / actie / drama


Geen opmerkingen:

Een reactie posten