dinsdag 17 mei 2011

NIEUWS!
Matthias Schoenaerts
speelt mee in Amerikaanse
Loft 

 

Matthias Schoenaerts
als Filip in de Vlaamse Loft.
Matthias Schoenaerts, momenteel te zien in het bejubelde Rundskop, zal in de Amerikaanse remake van Loft dezelfde rol spelen die hij vertolkte in de originele, Vlaamse versie van de succesvolle thriller. De Antwerpse acteur zal dus opnieuw in de huid kruipen van het personage Filip, de jongste van de vijf ontrouwe mannen die samen stiekem een luxueuze loft huren om er hun minnaressen te verwennen. Schoenaerts kreeg de rol nadat regisseur Erik Van Looy een auditietape van Schoenaerts had getoond aan de Amerikaanse producenten van de Engelstalige remake. "Die waren behoorlijk onder de indruk van Matthias", aldus Van Looy in een gesprek met De Morgen. "Ze hadden de Vlaamse Loft en Rundskop al gezien, maar waren toch nog verbaasd over zijn trefzekerheid en talent. En van zijn Engels vielen ze helemaal achterover."



Patrick Wilson in Lakeview Terrace.

 James Marsden in X-Men.

Wentworth Miller in Prison Break.

Eric Stonestreet in Modern Family.
Cast

Over enkele weken vertrekt Schoenaerts naar de productiegebouwen  in New Orleans om daar samen met de rest van de cast het scenario van de Amerikaanse Loft door te nemen. Patrick Wilson (bekend van Hard Candy, Watchmen, Lakeview Terrace en Insidious) vertolkt de rol die Koen De Bouw speelde in de Vlaamse Loft. James Marsden (Cyclops in X-Men en Glenn in de tv-serie Ally McBeal) kruipt in de huid van het personage van Filip Peeters. Wentworth Miller (een wereldster sinds zijn hoofdrol in de tv-serie Prison Break) kreeg de rol van Bruno Vanden Broecke. En Eric Stonestreet (Cameron in de tv-serie Modern Family) mag de Amerikaanse tegenhanger van Koen De Graeve's personage spelen.   

Tweede kans

Aanvankelijk hadden Van Looy en het Amerikaans productiehuis Anonymous Content de Zweedse acteur Joel Kinnaman op het oog voor de rol die Schoenaerts speelde in de Vlaamse Loft. Maar Kinnaman (momenteel te zien in de uitstekende Zweedse thriller Easy Money/Snabba Cash en binnenkort ook in de Amerikaanse remake van de spannende Deense misdaadserie The Killing) haakte voortijdig af vanwege een te drukke agenda. 

Nu Schoenaerts de rol krijgt, breekt eindelijk het grote Hollywood-avontuur aan waarvan de Vlaamse acteur al een tijdje droomt. Vorig jaar was het bijna zover, toen zijn Amerikaanse agent een rol voorstelde aan de zijde van Viggo Mortensen en Keira Knightley in de nieuwe psychologische thriller A Dangerous Method van David Cronenberg. Maar Schoenaerts liet die kans liggen omdat hij zich wilde voorbereiden op zijn hoofdrol in Rundskop. Nicolas Karakatsanis, de cameraman van Rundskop, zal trouwens ook voor de Amerikaanse Loft achter de camera staan.

Een Vlaming in Hollywood

De opnames starten wellicht volgende maand al. Een hele opluchting voor Erik Van Looy, die al meer dan twee jaar uitkijkt naar een Engelstalige remake van zijn kaskraker (voor het Nederlandse publiek werd door regisseuse Antoinette Beumer eerder al een nieuwe versie van Loft ingeblikt). "Ik heb geleerd dat filmprojecten in Amerika maar twee versnellingen kennen: de eerste en de vijfde. Eerst gaat het een hele tijd voor geen meter vooruit. Tot je groen licht krijgt en dan kan het allemaal niet snel genoeg gaan", aldus nog Van Looy in De Morgen.               

JN.

Klik op de oranje links:

- voor eerder nieuws: Erik Van Looy regisseert Amerikaanse 'Loft' 

- voor de trailer van de Amerikaanse remake van Loft: The Loft - trailer


Matthias Schoenaerts in Rundskop.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten