vrijdag 25 februari 2011

NIEUWS!

Erik Van Looy
regisseert Amerikaanse
Loft


Erik Van Looy.


De Antwerpse filmregisseur Erik Van Looy is momenteel al drie weken in Hollywood, Los Angeles om een Amerikaanse remake van zijn Vlaamse kaskraker Loft uit 2008 voor te bereiden. Van Looy wil de nieuwe film bovendien zelf regisseren. 

Het nieuws werd onlangs meegedeeld door het Amerikaanse tijdschrift Variety en bevestigd door Woestijnvis-producente Hilde De Laere, die eerder al de Vlaamse en de Nederlandse versie (uit 2010) van Loft financierde. De Laere wil nu ook geld op tafel leggen als co-producente voor een Engelstalige versie van Loft.

In goede handen

Hilde De Laere gaat voor de nieuwe remake in zee met het Amerikaanse productiebedrijf Anonymous Content, dat zijn sporen verdiende met kunstzinnige films als Being John Malkovich, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Babel en Winter's Bone, en met reclamefilmpjes en muziekvideo's die geregisseerd werden door cineasten zoals David Fincher, Gore Verbinski, Guy Ritchie, Ang Lee, Kair-Wai Wong en Steven Soderbergh. 

Het budget van de Amerikaanse Loft is begroot op zo'n 11 miljoen euro: ruim drie keer zoveel als de kostprijs van de originele Vlaamse versie.   

Patrick Wilson.


James Marsden.
De Amerikaanse adaptatie van het scenario van de originele Loft (geschreven door Bart De Pauw) werd toevertrouwd aan de Amerikaanse scenarist Wesley Strick, die onder meer de scenario's schreef van de psychologische neo noir thriller Final Analysis (1992) en van de horrorfilms Arachnafobia (1990), Wolf (1994; lees onze recensie hier) en de remake van A Nightmare On Elm Street (2010). Strick bewerkte ook het scenario van de misdaadthriller Cape Fear uit 1962 voor de knappe remake van Martin Scorsese uit 1991 (één van onze favoriete horrorfilms en één van onze favoriete films tout court). Kortom, Strick heeft een geoefende pen als scenarist.

Voor de cast van de Amerikaanse Loft wist Van Looy al twee bekende acteurs te strikken:
- Patrick Wilson, te zien in onder meer Hard Candy, The A-Team en Watchmen;
- en James Marsden, bekend voor zijn rol van Cyclops in de drie X-Men-films en ook te zien in Superman Returns

Van Looy maakt van zijn verblijf in de VS ook gebruik om potentiële filmlocaties te bekijken. 

"Er zijn nog wat bochten te nemen, maar de trein staat op de rails en we zijn op de goede weg", aldus een optimistische Van Looy op Radio 1.

Internationale doorbraak?

De oorspronkelijke, Vlaamse versie van Loft is een erotische misdaadthriller uit 2008 over vijf getrouwde mannen die in het diepste geheim een luxueuze loft huren om er hun respectievelijke minnaressen te ontvangen. Wanneer in de loft plots het lijk van een onbekende vrouw aangetroffen wordt, beginnen de mannen te panikeren en elkaar te wantrouwen...

Met bijna 1,2 miljoen bioscoopbezoekers in eigen land, vestigde Loft destijds een nieuw Belgisch record. De Nederlandse remake van Antoinette Beumer kwam vorig jaar uit en lokte intussen al meer dan 400.000 bioscoopbezoekers. Met de nieuwe Amerikaanse versie hopen regisseur Van Looy en producente De Laere nu ook een wereldwijd publiek te bereiken.


V.l.n.r.: Filip Peeters, Koen De Graeve, Matthias Schoenaerts en Bruno Vanden Broucke
in de oorspronkelijke, Vlaamse versie van Loft.

"Aan de spannende intrige van Loft werd niets veranderd", aldus Hilde De Laere in de Vlaamse dagbladen. "Maar net zoals de Nederlandse versie aangepast werd aan de Hollandse taal, cultuur en humor, moet  de Engelstalige remake aangepast worden aan de Amerikaanse context."

Waar en vanaf wanneer de Amerikaanse Loft wordt opgenomen, is nog niet zeker. "Misschien in Los Angeles, maar dat kan ook een andere stad zijn, en hopelijk al vanaf de komende lente", aldus nog De Laere.

Joeri Naanai


De scène waarmee de spannende plot van Loft pas echt op gang komt:
Vincent Stevens (rol van Filip Peeters) wordt wakker naast het lijk van een onbekende vrouw.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten