dinsdag 12 maart 2024

The First Omen - trailer

 
In 1976 scoorde de veelzijdige Amerikaanse Hollywoodregisseur Richard Donner voor het eerst in zijn filmcarrière een internationale kaskraker met zijn sfeervolle, spannende en invloedrijke horrorklassieker The Omen (één van onze favoriete horrorfilms), gebaseerd op een ijzersterk scenario van David Seltzer, met Gregory Peck en Lee Remick in hun doorleefde hoofdrollen als een Amerikaanse ambassadeur en zijn vrouw, die beginnen te vermoeden dat hun zoontje Damien (een perfect gecaste Harvey Stephens) en diens nieuwe kinderoppas Mrs. Baylock (een verontrustende Billie Whitelaw) minder onschuldig zijn dan zij zich voordoen... Bekijk een filmfragment hier en de hele film hier

The Omen was destijds een groot financieel succes, waarna in de loop der jaren drie sequels volgden: Damien: Omen II (1978), Omen III: The Final Conflict (1981) en Omen IV: The Awakening (1991). In 2006 werd onder de titel The Omen (aka The Omen: 666) bovendien een remake van de eerste film uitgebracht. Geen van die producties kon echter tippen aan de originele film van Richard Donner (die later nog andere blockbusters inblikte, zoals Superman, The ToyThe Goonies, vier films in de Lethal Weapon-franchise, ScroogedMaverick, Assassins, Conspiracy Theory en 16 Blocks). 

De Amerikaanse scenariste en tv-regisseuse Arkasha Stevenson heeft nu in haar langspeelfilmdebuut onder de titel The First Omen (2024) een prequel (voorgeschiedenis) op The Omen ingeblikt.

Het scenario van The First Omen (geschreven door regisseuse Stevenson in samenwerking met Tim Smith en Keith Thomas, naar een verhaal van Ben Jacoby) volgt de jonge Amerikaanse vrouw Margaret Daino, die in 1971 in de Italiaanse hoofdstad Rome als novice-kloosternon in dienst treedt bij de katholieke Kerk, maar er verontrustende dingen ontdekt...

Margaret wordt gespeeld door de Engelse actrice Nell Tiger Free, bekend van haar rol als het personage Myrcella Baratheon in het 5de en 6de seizoen van de razend populaire tv-serie Game of Thrones.

Daarnaast zijn er in The First Omen ook rollen voor o.a. Sônia Braga, Ralph Ineson, Bill Nighy, Tawfeek Barhom, Maria Caballero, Nicole Sorace en Charles Dance (bekend als onder meer het personage Tywin Lannister in Game of Thrones). 

The First Omen wordt op 10 april 2024 verwacht in de Belgische bioscopen.

We zijn benieuwd of deze prequel kan tippen aan The Omen uit 1976. 

Hieronder kan u alvast de trailer van The First Omen bekijken:



(Klik op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op "Kwaliteit" en op 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: horror / mysterie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten