donderdag 21 maart 2024

In a Violent Nature - trailer


Goeddeels gefilmd vanuit het oogpunt van een mysterieuze, zombie-achtige seriemoordenaar die het gemunt heeft op een groepje tieners in de afgelegen bossen van de Canadese provincie Ontario, is In a Violent Nature (2024) een nieuwe horrorthriller van de Canadese regisseur Chris Nash in diens zelfgeschreven langspeelfilmdebuut.

De cast omvat Ry Barrett, Andrea Pavlovic, Cameron Love, Reece Presley, Liam Leone, Charlotte Creaghan, Lea Rose Sebastianis, Sam Roulston, Alexander Oliver, Timothy Paul McCarthy en Lauren-Marie Taylor.

De filmpers omschrijft In a Violent Nature als een erg gewelddadige maar ook hypnotische ambient slasher movie, die stijlkenmerken van zogeheten slow cinema (contemplatieve cinema) hanteert, waarin sfeerschepping, met onder meer lange takes, primeert op de (minimalistische) plot en op de (zeldzame en beknopte) dialogen, en waarin de wildernis van Ontario als het ware ook een personage op zich vormt. Opmerkelijk is tevens dat de soundtrack van de film géén muziek bevat, zodat de kijker wordt ondergedompeld in de geluiden van de natuur.

Regisseur Chris Nash heeft zich in dit verband naar eigen zeggen laten inspireren door onder meer de contemplatieve filmstijl van de Amerikaanse cultcineast Terrence Malick (één van onze favoriete regisseurs) en door drie "langzame" en "methodische" films van de Amerikaanse cineast Gus Van Sant waarin de Dood een centrale rol speelt en die Van Sant zelf zijn "Death Trilogy" noemt: Gerry uit 2002, Elephant uit 2003 (één van onze favoriete films) en Last Days uit 2005.

Het camerawerk voor In a Violent Nature stond onder leiding van Pierce Derks, en de film werd gemonteerd door Alex Jacobs.

De film komt in de VS uit op 31 mei 2024.

Bekijk de trailer hieronder:



(Klik op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op "Kwaliteit" en op 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: horror / slasher movie / thriller

Geen opmerkingen:

Een reactie posten