donderdag 14 december 2023

Out of Darkness (2022) - trailer


Sinds het sfeervolle en meeslepende overlevingsdrama La guerre du feu van de Franse cineast Jean-Jacques Annaud uit 1981 (één van onze favoriete historische drama's), dat zich afspeelt in de oertijd, zijn er wel meer films over de prehistorie gemaakt, zoals bijvoorbeeld de Amerikaanse actie-avonturen 10.000 BC van Roland Emmerich uit 2008 en Alpha van Albert Hughes uit 2018. Daar kunnen we nu een nieuwe film over de oertijd aan toevoegen: Out of Darkness (2022) van de Schotse regisseur Andrew Cumming, die hiermee zijn eerste langspeelfilm afleverde.

Net als de andere voormelde films, is ook Out of Darkness een overlevingsdrama, maar de uitwerking ervan evolueert naar een thriller met horrorelementen.

Gebaseerd op een scenario van Ruth Greenberg naar een verhaal van regisseur Cummings en coproducent Oliver Kassman, volgt de film de lotgevallen van een groepje hongerige, nomadische oermensen die anno 43.000 voor Christus op onbekend terrein geconfronteerd worden met mysterieuze gevaren...

De cast omvat Safia Oakley-Green, Chuku Modu, Kit Young, Iola Evans, Luna Mwezi, Arno Luening,  Rosebud Melarkey en Tyrell Mhlanga.

Safia Oakley-Green won met haar vertolking de British Independent Film Award voor beste doorbraakrol.

Bekijk de trailer hieronder:



(Klik op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op  720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: thriller / historisch overlevingsdrama / horror
    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten