woensdag 13 december 2023

Founders Day - trailer


Terwijl de inwoners van het Amerikaanse stadje Fairwood de 300ste verjaardag van hun stadje vieren en toeleven naar de nakende burgemeestersverkiezing, worden ze opgeschrikt door een reeks brutale moorden die gepleegd worden door een mysterieuze, gemaskerde dader. Iedereen begint elkaar te wantrouwen... 

Ziedaar de premisse van Founders Day (2023): een nieuwe horrorthriller onder regie van de Amerikaanse cineast Erik Bloomquist, die samen met zijn broer Carson Bloomquist zelf het scenario schreef. Het duo trad tevens op als coproducenten en zij zorgden ook zelf voor de montage. Bovendien speelt Erik Bloomquist ook een bijrolletje in Founders Day als het personage Oliver Hull.

Eerder schreven de gebroeders Bloomquist reeds het scenario van onder meer She Came from the Woods (2022): Erik Bloomquists vorige slasher movie, die vorig jaar uitkwam. 

In de media wordt Founders Day omschreven als "een politieke slasher movie" met een dosis zwarte humor, die herinnert aan onder meer de populaire horrorfilmreeksen Friday the 13th en Scream, alsook aan de collectieve angst binnen een gesloten gemeenschap in de klassieker Jaws van Steven Spielberg uit 1975 (één van onze favoriete horrorfilms en één van onze favoriete films tout court; lees onze recensie hier).  

De cast van Founders Day omvat o.a. Naomi Grace, Amy Hargreaves, Emilia McCarthy, Olivia Nikkanen, Devin Druid, Jayce Bartok, Tyler James White, William Russ, Catherine Curtin, Dylan Slade en Kate Edmonds.

Founders Day won de Publieksprijs op het voorbije Toronto After Dark Festival in Canada.

Bekijk de trailer hieronder:



(Klik op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op 720p, 1080p of 1440p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: horror / thriller / mysterie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten