zondag 17 december 2023

Bastarden (aka The Promised Land) - trailer


Gebaseerd op de historische roman Kaptajnen og Ann Barbara van de Deense schrijfster Ida Jessen uit 2020 over de lotgevallen van de Deense legerkapitein Ludvig von Kahlen (circa 1700-1774), is Bastarden ("De bastaard"; internationale Engelstalige titels: The Promised Land of King's Land) een nieuw historisch drama van de Deense cineast Nikolaj Arcel, bekend van zijn eerdere historisch drama En kongelig affære (Engelstalige titel: A Royal Affair) uit 2012 met o.a. de bekende Deense acteur Mads Mikkelsen, die ook in Bastarden de hoofdrol vertolkt. 

Het scenario van Bastarden, geschreven door regisseur Arcel en zijn landgenoot Anders Thomas Jensen, volgt de beproevingen van de arme maar hardnekkige legerveteraan Ludvig Kahlen (een charismatische glansrol van Mads Mikkelsen) terwijl hij vanaf 1755 probeert om op de onherbergzame, onvruchtbare en gevaarlijke Jutlandse heide een lap grond te cultiveren in de hoop er op termijn een succesvolle nederzetting te stichten en zo een Deense koninklijke titel met bijhorende eer en rijkdom te verwerven. Ludvig komt echter in conflict met de machtige en meedogenloze grootgrondbezitter Frederik De Schinkel, gespeeld door Simon Bennebjerg, die het eigendom van de heide wil monopoliseren...

Tot de rest van de cast behoren o.a. Amanda Collin, Melina Hagberg, Kristine Kujath Thorp, Morten Hee Andersen en Gustav Lindh.

Het sfeervolle camerawerk stond onder leiding van de Deen Rasmus Videbæk.

Bastarden aka The Promised Land speelt vanaf 24 januari 2024 in de Belgische bioscopen onder de titel King's Land

Bekijk de trailer hieronder:



(Klik op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op "Kwaliteit" en op 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: biopic / historisch drama / western

Geen opmerkingen:

Een reactie posten