vrijdag 14 juli 2023

 NIEUWS! 

Robert Eggers
 regisseert remake
 van vampierklassieker
 Nosferatu



De eigenzinnige Amerikaanse cineast Robert Eggers is momenteel volop bezig met de voltooiing van zijn nieuwe horrorfilm Nosferatu: een zelfgeschreven remake van de gelijknamige expressionistische gothic horror-klassieker uit 1922 van de Duitse meestercineast F.W. Murnau over de griezelige Transsylvaanse vampier Graaf Orlok die het in de 19de eeuw gemunt heeft op de mooie echtgenote van een jonge Duitse makelaar. 

De originele Nosferatu (bekijk de hele film hier) is een stille zwart-wit film uit 1922 die uitgroeide tot één van de invloedrijkste films aller tijden. Dat was te danken aan onder meer het vampierverhaal (gebaseerd op de wereldberoemde 19de-eeuwse roman Dracula van Bram Stoker), de sfeervolle zwart-wit fotografie met expressionistische belichting, en de angstaanjagende, iconische aanblik van Graaf Orlok, destijds vertolkt door de Duitse acteur Max Shreck.

Max Schreck als Graaf Orlok
in de originele Nosferatu uit 1922.

In de remake van Eggers, die naar verluidt opgenomen werd in kleur, worden de hoofdrollen gespeeld door de Zweedse acteur Bill Skarsgård als Graaf Orlok, de Engelse acteur Nicholas Hoult als de jonge makelaar Thomas Hutter, en de Frans-Amerikaanse actrice Lily-Rose Depp (dochter van de beroemde acteur Johnny Depp) als Hutters jonge vrouw Ellen. De rest van de cast omvat o.a. Aaron Taylor-Johnson, Willem Dafoe, Simon McBurney, Emma Corrin en Ralph Ineson.

Eggers rondde de filmopnames van zijn remake reeds af in mei van dit jaar, na een shoot van zo'n drie maanden in de Tsjechische hoofdstad Praag. Het is nu wachten op de voltooiing van de film, die wellicht in de loop van volgend jaar uitkomt.

Regisseur Robert Eggers.

Wij zijn alvast erg benieuwd naar de remake, want de originele Nosferatu is één van de favoriete horrorfilms van Robert Eggers en hij is een getalenteerde cineast die eerder al indruk maakte met zijn drie vorige langspeelfilms: 
- het sfeervolle en onheilspellende folk horror-gezinsdrama The Witch uit 2015 (bekijk de trailer hier);
- het claustrofobische psychosociaal drama The Lighthouse uit 2019 (bekijk de trailer hier);
- en het intense vikingavontuur The Northman uit 2022.     

Het knappe camerawerk in elk van de drie voormelde films van Eggers stond telkens onder leiding van de Amerikaanse cameraman Jarin Blaschke, die ook voor de remake van Nosferatu opnieuw achter de camera stond. Ook dat belooft veel goeds.

JN.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten