maandag 31 juli 2023

L.A. Confidential - full movie


Gebaseerd op de gelijknamige misdaadroman uit 1990 van de Amerikaanse schrijver James Ellroy, is L.A. Confidential een uitstekend neo noir misdaadmysterie uit 1997 van de getalenteerde Amerikaanse cineast Curtis Hanson.

Het meeslepende verhaal draait rond de rol van politiecorruptie anno 1953 in de criminele onderbuik van de Amerikaanse grootstad Los Angeles en over de schaduwzijden van de entertainmentindustrie in Hollywood, verteld vanuit het perspectief van drie politieagenten in het Los Angeles Police Departement: de brute politieagent Wendell 'Bud' White (gespeeld door Russel Crowe), de ambitieuze politiesergeant Edmund Exley (Guy Pearce) en de opportunistische narcoticadetective sergeant Jack Vincennes (Kevin Spacey), die betrokken geraken in een politieonderzoek, onder supervisie van politiekapitein Dudley Smith (James Cromwell), naar de daders van een moorddadig bloedbad in de snackbar Nite Owl...

De film blinkt uit dankzij onder meer zijn boeiende neo noir plot, met enkele verrassende plotwendingen, de uitstekende acteerprestaties van de cast, de verzorgde fotografie, het overtuigende production design dat de jaren vijftig geloofwaardig tot leven wekt, en de degelijke montage. Dit verklaart waarom wij L.A. Confidential opnamen in onze Top 20 van favoriete politiefilms.

De film won twee Oscars, voor:
- beste geadapteerd scenario van Brian Helgeland en Curtis Hanson; 
- beste vrouwelijke bijrol van Kim Basinger als de prostituee Lynn Bracken.

Om de hele film te bekijken, klikt u hieronder in het videoscherm op de link "Watch on Odnoklassniki" en nadien op de playbutton en rechtsonder bij instellingen op "Quality" en op 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit.

    
 
(Klik op de link "Watch on Odnoklassniki" en nadien op de playbutton en rechtsonder bij instellingen op "Quality" en op 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: misdaadmysterie / neo noir / politiefilm / gangsterdrama

Klik op de oranje link voor een achtergrondartikel: Onze favoriete politiefilms: Top 20

Geen opmerkingen:

Een reactie posten