vrijdag 14 juli 2023

WIL - trailer

 
Op 27 september 2023 komt het nieuwe Vlaamse oorlogsdrama WIL bij ons in de bioscopen. De film werd geregisseerd door de Antwerpse cineast Tim Mielants, die eerder in de regiestoel zat voor onder meer zijn existentiële tragikomedie De Patrick uit 2019 (Mielants geslaagde langspeelfilmdebuut), het volledige derde seizoen van de populaire Britse historische gangsterserie Peaky Blinders, drie episodes van de Amerikaanse superheldenserie Legion en de eerste twee episodes van de Britse politieserie The Responder.

WIL werd geschreven door de ervaren Antwerpse scenarist Carl Joos in samenwerking met regisseur Mielants. Zij baseerden zich daarvoor op de gelijknamige roman uit 2016 van de Antwerpse schrijver Jeroen Olyslaegers, die een bestseller werd.

Het verhaal van WIL speelt zich tijdens de Tweede Wereldoorlog af in de door de Duitsers bezette Vlaamse havenstad Antwerpen en draait rond de hoofdpersonages Wil en Lode: twee jonge Antwerpse hulpagenten die tegen hun wil meewerken aan de klopjacht van de Duitse nazi's op de joden in de stad. In het geheim zijn de twee jongemannen echter ook actief in de verzetsbeweging tegen de Duitse bezetters. Temidden van deze gewelddadige chaos wordt Wil verliefd op Lode's zuster Yvette...

De rol van Wil wordt gespeeld door de Antwerpse acteur Stef Aerts, terwijl Lode vertolkt wordt door de Limburgse acteur Matteo Simoni. De Antwerpse actrice Annelore Crollet kroop in de huid van Yvette. 

Tot de rest van de sterrencast behoren onder anderen de Vlaamse acteurs Dirk Roofthooft, Kevin Janssens, Koen De Bouw, Jan Bijvoet, Gene Bervoets, Els Dottermans, Jan Decleir, Frieda Pittoors, Frank Vercruyssen, Ariane Van Vliet, Tine Van den Wyngaert, Sofie Decleir, Valentijn Dhaenens, Felix Meyer en Marc Lauwrys, alsook de Nederlandse acteurs Pierre Bokma en Karina Smulders, de Duitse acteurs Dimitri Schaad en Pit Bukowski, en de Poolse acteur Szymon Wroblewski.

Hieronder kan u alvast de trailer van WIL bekijken.



(Klik op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: historisch oorlogsdrama / romantiek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten