zaterdag 7 september 2019

The King - trailer


De jonge Frans-Amerikaanse acteur Timothée Chalamet (bekend van zijn hoofdrollen in het homo-erotische drama Call Me by Your Name en in het junkiedrama Beautiful Boy) speelt nu ook de titelrol in de nieuwe Netflix-film The King: een middeleeuws kostuumdrama en historische biopic van de getalenteerde Australische regisseur David Michôd, over de Engelse prins Hal die tegen wil en dank gekroond wordt tot koning Henry V.

De cast omvat nog andere bekende namen, zoals Joel Edgerton, Sean Harris, Ben Mendelsohn, Robert Pattinson en Lily-Rose Depp (dochter van de werelberoemde Amerikaanse acteur Johnny Depp en de Franse zangeres Vanessa Paradis).

De Australische acteur Joel Edgerton schreef, samen met regisseur Michôd, ook het scenario van The King. Zij  baseerden zich hiervoor op de toneelstukken Henry IV - Part 1, Henry IV - Part 2 en Henry V van de legendarische Engelse toneelschrijver William Shakespeare.

De fotografie is het werk van de Australiër Adam Arkapaw, die ook achter de camera stond voor Michôds beklijvende misdaadthriller Animal Kingdom uit 2010 (lees hier onze recensie) en voor de visueel verbluffende verfilming van Shakespeare's toneelstuk Macbeth door de Australische regisseur Justin Kurzel uit 2015 (bekijk de trailer hier).  


De muziek voor The King werd gecomponeerd door de Amerikaan Nicholas Britell, die eerder Oscarnominaties kreeg voor zijn muziek in Moonlight uit 2016 en If Beale Street Could Talk uit 2018 (beide geregisseerd door Barry Jenkins).


The King is te bekijken via de online streamingsdienst Netflix vanaf 1 november 2019.



(Klik op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit en op "Ondertiteling" en "Engels" voor Engelse ondertitels)


Genre: middeleeuws kostuumdrama / historische biopic

Geen opmerkingen:

Een reactie posten