vrijdag 6 januari 2023

Christine - full movie


Gebaseerd op de gelijknamige roman van de razend populaire Amerikaanse horrorschrijver Stephen King, is Christine een meeslepende horrorthriller van John Carpenter uit 1983 over een bezitterige, jaloerse en moorddadige auto. 

Wàt? Een moorddadige auto? Ja, dat klinkt ongeloofwaardig, maar toch geraak je in de ban van deze cultklassieker dankzij de intrigerende en nieuwsgierig makende verhaalopbouw (geadapteerd door scenarist Bill Phillips), het degelijke camerawerk (van Donald M. Morgan), de efficiënte montage (van Marion Rothman), de fijne soundtrack met liedjes uit de jaren vijftig en sfeerversterkende synthesizermuziek (van regisseur John Carpenter in samenwerking met Alan Howarth), en de beklijvende vertolking van hoofdrolspeler Keith Gordon als de Amerikaanse scholier Arnie die in 1978 een twintig jaar oude auto -een knalrode Plymouth Fury uit 1958- koopt, opknapt, Christine noemt en onder invloed van de auto verandert van een onzekere nerd die gepest wordt op school in een stoere bink die voor zichzelf én zijn auto opkomt. 

Terwijl Arnie als het ware een romantische relatie ontwikkelt met zijn Plymouth, ontdekt zijn schoolgenoot en enige vriend Dennis (gespeeld door John Stockwell) echter dat de auto een lugubere voorgeschiedenis heeft...

Om de hele film te bekijken, klikt u hieronder in het videoscherm op de link "Watch on Odnoklassniki" en dan op de playbutton, en rechtsonder bij instellingen op "Quality" en op 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit.

    
(Klik op de link "Watch on Odnoklassniki" en dan op de playbutton, en rechtsonder bij instellingen op "Quality" en op 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: horror / psychosociale thriller / mysterie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten