dinsdag 6 maart 2012

Dubbelleven

Skoonheid  van Oliver Hermanus     ★★★




De blanke Zuid-Afrikaan François van Heerden (gespeeld door Deon Lotz) leidt een complex dubbelleven: in het openbaar is hij de met een vrouw getrouwde eigenaar van een houthandel, maar in het geheim spreekt hij af met homo's om seks met hen te hebben. Zijn huwelijk is een schijnvertoning en de eenzame François hunkert naar liefde. Op een dag wordt hij verliefd op Christian (Charlie Keegan), de aantrekkelijke zoon van een oude vriend. François is een veertiger en beseft dat zijn gevoelens voor de veel jongere en wellicht heteroseksuele Christian hoogstwaarschijnlijk niet wederzijds zijn. Toch kan François zijn lusten niet bedwingen en geraakt hij geobsedeerd door Christian...

Deon Lotz (links) als François en Charlie Keegan als Christian.

Intens

Skoonheid (internationale titel: Beauty) is een boeiend, goeddeels Afrikaans gesproken psychologisch drama over de 'schizofrene' levenswandel van een gefrustreerde man van middelbare leeftijd die zijn homoseksuele geaardheid angstvallig verborgen houdt voor zijn omgeving en daardoor als een tikkende tijdbom met zijn gevoelens worstelt. 

Deon Lotz zet een gevoelige, intense vertolking neer van de door en door eenzame François en werd hiervoor op het Zürich Film Festival bekroond met de Golden Eye Award voor beste acteur. 

Op het Filmfestival van Cannes won Skoonheid de Queer Palm voor beste holebifilm.

Skoonheid bevat enkele expliciete scènes en is niet geschikt voor gevoelige of preutse kijkers.

JN.

Skoonheid aka Beauty (Zuid-Afrika/Frankrijk/Duitsland-2011): in de bioscoop vanaf 18 april 2012.
Met: Deon Lotz, Charlie Keegan, Michelle Scott, Albert Maritz, Roeline Daneel en Sue Diepeveen.

Genre: psychologisch drama / erotiek / romantiek

Klik op de oranje link voor de trailer: Skoonheid - trailer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten