dinsdag 27 maart 2012

Ahoy! 3D-kaskraker in zicht

Titanic - 3D  van James Cameron     ★★★



Titanic, de in 1998 met maar liefst elf Oscars bekroonde kaskraker van Hollywoodregisseur James Cameron, behoeft wellicht weinig toelichting. Zowat iedereen tussen hemel en aarde heeft deze tragiromantische rampenfilm uit 1997 intussen reeds gezien. Behoort u tot de zeldzame enkelingen die dat nog niet gedaan hebben, dan kan u vanaf aanstaande woensdag in de bioscoop naar de nieuwe 3D-versie gaan kijken en alsnog inschepen voor het romantische avonturendrama over de tragische lotgevallen van de arme Jack (gespeeld door Leonardo DiCaprio) en de rijke Rose (Kate Winslet) aan boord van het historische passagiersschip RMS Titanic, dat in 1912 tijdens zijn maiden voyage naar de ondergang stoomde...

Romantiek
Leonardo DiCaprio en Kate Winslet.

Titanic is een film voor het hele gezin, maar blijkt vooral in de smaak te vallen bij tienermeisjes vanwege de bitterzoete romantische subplot en natuurlijk ook vanwege de razend populaire Amerikaanse acteur Leonardo DiCaprio. 

Hoewel de film allesbehalve een meesterwerk is, want daarvoor hengelt hij te veel naar de gunst van het publiek, blijft Titanic ook vandaag nog steeds een zeer genietbare spektakelprent die geen moment verveelt. Dat mag ook wel voor de ruim 200 miljoen dollar die Cameron en zijn coproducenten destijds uitgaven om de ondergang van 's werelds beroemdste schip in beeld te brengen.

Indrukwekkend

De cast, onder wie ook Billy Zane en een zoals steeds voortreffelijke Kathy Bates, kwijt zich uitstekend van zijn taak. En de indrukwekkende special effects -het schip en de ramp voelen meestal erg realistisch aan- dringen de soms wat melige romantiek al gauw naar de achtergrond. Al zal menige bakvis het hiermee ongetwijfeld oneens zijn...

JN.

Titanic - 3D (USA-2012): in de bioscoop vanaf 4 april 2012.
Met: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Gloria Stuart, Frances Fisher, Bernard Hill en David Warner.

Genre: rampenfilm / avontuur / romantisch drama

Klik op de oranje link voor een achtergrondartikel: Zijn romantische films gevaarlijk?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten