vrijdag 19 april 2024

Cuckoo - trailer


Onderstaande trailer van de nieuwe psychologische horrorthriller Cuckoo (vrij vertaald: Kierewiet) ziet er inderdaad waanzinnig uit. En dan bedoelen we niet alleen waanzinnig in de klinische zin van het woord, maar ook waanzinnig goed. 

Anderzijds is de filmpers verdeeld over Cuckoo: sommige critici vinden dat de film te onduidelijk is en zichzelf ondergraaft in zijn combinatie van horror, wacky humor en zelfparodiëring. Zo schreef de filmrecensent Adam Solomons hier: "(...) it’s not clear what actually happens. (...) this film takes itself too seriously and pokes fun at its own silliness, a fatal combination."

De Engelstalige film werd geschreven en geregisseerd door de Duitse cineast Tilman Singer, die hiermee zijn tweede langspeelfilm aflevert (na zijn eerdere horrorthriller Luz uit 2018).  

Het verhaal van Cuckoo draait rond het 17-jarige Amerikaanse meisje Gretchen (gespeeld door de Amerikaanse actrice Hunter Schafer), wier moeder net overleden is. Samen met haar zuster, gaat Gretchen inwonen bij hun vader en diens nieuwe gezin in een vakantieoord in de Duitse Alpen. Daar gebeuren echter bizarre dingen...

Naast Hunter Schafer, spelen ook onder anderen Jan Bluthardt, Marton Csokas, Jessica Henwick, Dan Stevens, Greta Fernández, Àstrid Bergès-Frisbey, Konrad Singer en Sydney LaFaire mee in de film.

Wij hebben Cuckoo nog niet gezien, maar gaan dat zeker doen om zelf uit te maken of de film teleurstelt dan wel even goed is als onderstaande beloftevolle trailer suggereert.



(Klik op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op "Ondertiteling" en "Engels" voor Engelstalige ondertitels, en op "Kwaliteit" en 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: horror / psychologische thriller / mysterie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten