dinsdag 28 september 2021

The Suspect (1944) - full movie

 
The Suspect is een genre-overstijgende zwart-wit-klassieker van de Duits-Amerikaanse regisseur Robert Siodmak uit 1944, gebaseerd op de roman This Way Out van James Ronald.

De film begint als een interessant psychosociaal drama over de huwelijksperikelen van de Engelse winkelmanager Philip (glansrol van Charles Laughton), die voortdurend overhoop ligt met zijn strenge en kille vrouw Cora (met ijskoud brio vertolkt door Rosalind Ivan). Wanneer Philip stiekem begint uit te gaan met de mooie en veel jongere stenografe Mary (gespeeld door Ella Rains) evolueert The Suspect geruisloos naar een romantisch drama. Maar nadat Cora vermoedt dat haar man misschien vreemdgaat, wordt de film plots een meeslepend Hitchcockiaans misdaaddrama met film noir-elementen... Lees onze recensie hier.

Bekijk de hele film door hieronder in het videoscherm op de playbutton te klikken, en dan rechtsonder bij instellingen op "Ondertiteling" en "Catalaans>>Engels" voor Engelstalige ondertitels, en op "Kwaliteit" en 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit.



(Klik op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op "Ondertiteling" en "Catalaans>>Engels" voor Engelstalige ondertitels, en op "Kwaliteit" en 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: psychosociale misdaadthriller / romantisch drama / film noir / mysterie

Klik op de oranje link voor onze recensie van The Suspect: Een Hitchcockiaans misdaaddrama over huwelijksproblemen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten