donderdag 3 oktober 2019

The Fall of the Roman Empire - full movie


Met de nakende dood van de oude Romeinse keizer Marcus Aurelius (waardig vertolkt door Alec Guinness) begint een bittere machtsstrijd tussen zijn ambitieuze zoon Commodus (gespeeld door een nog jonge, maar toen al erg charismatische Christopher Plummer) en de Romeinse generaal Gaius Livius (vertolkt door een nogal houterige Stephen Boyd)...

Aldus de premisse van The Fall of the Roman Empire van de Amerikaanse cineast Anthony Mann uit 1964, één van onze favoriete historische drama's.

In de bijrollen herkennen we Sophia Loren als de geliefde van Livius, James Mason als de Griekse ex-slaaf en raadgever Timonides, en Omar Sharif als de Armeense koning Sohamus. 

Dit epische peplumdrama is één van Martin Scorsese's favoriete films. Geen wonder, gelet op het boeiende verhaal, de prachtige decors en kostuums, en de sfeervolle fotografie van Robert Krasker in glorieuze Technicolor. Het is duidelijk waar Ridley Scott de mosterd haalde voor zijn eigen peplumepos Gladiator uit 2000ook één van onze favoriete historische drama's.

Bekijk The Fall of the Roman Empire hieronder:



(Klik op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op "Ondertiteling" en "Engels (Verenigde Staten)" voor Engelstalige ondertitels, en op "Kwaliteit" en 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: historisch peplumdrama / oorlogsfilm / avontuur / romantiek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten