vrijdag 28 september 2012

Waar zijn de kinderen?

The Secret  (aka The Tall Man)  van Pascal Laugier     ★★½




In het afgelegen mijnstadje Cold Rock verdwijnen al jarenlang kinderen. De inwoners geloven dat de kinderen ontvoerd worden door een grote, mysterieuze man. Wanneer ook het zoontje van de lokale verpleegster Julia (Jessica Biel) ontvoerd wordt, zet zij alles op alles om haar kind terug te vinden...

Jessica Biel als Julia.
Het mysterieuze verhaal van The Secret (internationale titel: The Tall Man) combineert onze twee grootste angsten: de angst voor het onbekende en de angst om een kind te verliezen. De onverwachte plotwendingen geven Jessica Biel de kans om haar veelzijdigheid als actrice te tonen. En de sfeervolle fotografie draagt ertoe bij dat het sjofele mijnstadje en haar trashy inwoners erg authentiek aanvoelen.

Naarmate de film vordert, komt de kijker er achter dat The Secret niet alleen een inventieve thriller met klassieke horrorelementen is, maar ook een familiedrama waarachter uiteindelijk een brandend actuele psychosociale dimensie blijkt schuil te gaan. De verrassende, want ongeloofwaardige ontknoping zou kijkers wier eigen kind ooit spoorloos verdween overigens erg van streek kunnen maken.

JN.

The Secret aka The Tall Man (USA/Canada/Frankrijk-2012): in de bioscoop sinds 19 september 2012.
Met: Jessica Biel, Stephen McHattie, Jodelle Ferland, Colleen Wheeler, Samantha Ferris en Eve Harlow.

Genre: mysterie / thriller / horror

Klik op de oranje link voor de trailer: The Secret (aka The Tall Man) - trailer



Geen opmerkingen:

Een reactie posten