donderdag 14 juli 2011

Zenuwslopend

Fear and Loathing in Las Vegas  van Terry Gilliam     ★★½



Journalist Raoul Duke reist in het gezelschap van zijn advocaat Dr. Gonzo in zijn cabriolet 'The Red Shark' naar een sportevenement in Las Vegas. Het wordt een hallucinante trip vol drugs, alcohol en vreemde avonturen...

V.l.n.r.: Johnny Depp, Toby Maguire en Benicio Del Toro.

Gebaseerd op de gelijknamige, autobiografische roman van de Amerikaanse cultschrijver Hunter S. Thompson, is Fear and Loathing in Las Vegas een bizarre, psychedelische tragikomedie die vooral visueel indruk maakt. De sterrencast bestaat uit Johnny Depp (Raoul Duke), Benicio Del Toro (Dr. Gonzo), Tobey Maguire (lifter), Ellen Barkin (de dienster in het North Star Café), Gary Busey (politieagent), Christina Ricci (Lucy) en Cameron Diaz (de blonde tv-journaliste).

Terry Gilliam.
Terry Gilliam, die faam verwierf als lid van het prettig gestoorde Monty Python-team en als regisseur van films als Monty Python and the Holy Grail, Brazil en Twelve Monkeys, slaagt er in de bevreemdende sfeer in het boek van Thompson tot leven te wekken, maar gaat daarbij soms uit de bocht. Het resultaat is een hilarische, hyperkinetische, maar bijwijlen ook zenuwslopende kijk op het failliet van The American Dream.

JN.

Fear and Loathing in Las Vegas (USA-1998): beschikbaar op dvd.       
Met: Johnny Depp, Benicio Del Toro, Tobey Maguire, Ellen Barkin, Gary Busey, Christina Ricci en Cameron Diaz.

Genre: psychedelische tragikomedie / road movie / avontuur / existentieel drama

Klik op de oranje link voor een filmfragment: Fear and Loathing in Las Vegas - fragment

Geen opmerkingen:

Een reactie posten