woensdag 18 september 2024

Mickey 17 - trailer


Afgaande op onderstaande trailer, die er veelbelovend uitziet, bewijst de veelzijdige en getalenteerde Zuid-Koreaanse cineast Joon-ho Bong in zijn nieuwe sciencefictionkomedie Mickey 17 (2024) alweer dat hij behoort tot de beste Aziatische filmmakers van zijn generatie. 

Eerder regisseerde Bong onder meer:
- het briljante seriemoordenmysterie Memories of Murder uit 2003 (één van onze favoriete politiefilms en één van onze favoriete films over seriemoorden; bekijk de trailer hier en de hele film hier);
- de eigenzinnige monsterfilm The Host uit 2006;
- het fascinerende misdaadmysterie Mother uit 2009 (lees onze recensie hier en bekijk de trailer hier);
- de maatschappijkritische sciencefictionfabel en actiefilm Snowpiercer uit 2013;
- de avontuurlijke ecologische parabel Okja uit 2017 (lees onze recensie hier en bekijk de trailer hier); 
- en de Oscarwinnende sociale satire Parasite uit 2019, die tevens de Gouden Palm won op het Filmfestival van Cannes (lees onze recensie hier en bekijk de trailer hier).
 
Bongs nieuwe film Mickey 17 is gebaseerd op een door hemzelf geschreven scenario, dat op zijn beurt gebaseerd is op de sciencefictionroman Micky 7 uit 2022 van de Amerikaanse schrijver Edward Ashton. 

Het verhaal draait rond het titelpersonage Mickey Barnes, gespeeld door de succesvolle Engelse acteur Robert Pattinson. Mickey besluit om een zogeheten "expendable" te worden: een kloonbare en dus vervangbare werknemer in een ruimteschip dat op reis vertrekt naar de ijzige planeet Niflheim om de kolonisatie van de planeet voor te bereiden. Elke keer dat een gekloonde replica van Mickey sterft, wordt een nieuwe kloon van Mickey geproduceerd met een 3D-printer...

Dit herinnert aan gelijkaardige sciencefictionfilms over de lotgevallen van gekloonde dubbelgangers, zoals het uitstekende sciencefictionmysterie Moon van Duncan Jones uit 2009 met Sam Rockwell in de hoofdrol (bekijk de hele film hier). 

Ook een personage dat herhaaldelijk sterft en dan telkens weer tot leven gewekt wordt, zagen we reeds, bijvoorbeeld in de sciencefiction-actiefilm Edge of Tomorrow van Doug Liman uit 2014 met Hollywoodster Tom Cruise in de hoofdrol. 

Onderstaande trailer van Mickey 17 suggereert echter dat regisseur Bong, naar goede gewoonte, zijn eigen draai gaf aan beproefde genrethema's.

Naast Robert Pattinson, omvat de cast van Mickey 17 onder anderen Naomi Ackie, Steven Yeun, Toni Collette, Mark Ruffalo, Holliday Grainger en Anamaria Vartolomei.

Het camerawerk stond onder leiding van de veelzijdige, getalenteerde en productieve Iraans-Franse cinematograaf Darius Khondji (lees zijn omvangrijke filmografie als director of photography hier).

De muziek in Mickey 17 is van de Zuid-Koreaanse componist Jae-il Jung, die eerder ook de muziek componeerde van Bongs hogervermelde films Okja en Parasite

De montage van Mickey 17 was in handen van de Zuid-Koreaan Jin-mo Yang, die voordien onder meer Bongs Snowpiercer, Okja en Parasite monteerde. Voor zijn montage van Parasite won Yang destijds een Oscar. 

Wij hebben Mickey 17 nog niet gezien, maar we gaan dat zeker doen want Bong is één van onze favoriete regisseurs.

De film wordt op 29 januari 2025 verwacht in de Belgische bioscopen. 

In afwachting, kan u hieronder alvast de trailer bekijken:



(Klik op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op "Ondertiteling" en "Engels (Verenigde Staten)-English" voor Engelstalige ondertitels, en op "Kwaliteit" en 720p, 1080p, 1440p of 2160p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: sciencefiction / komedie / fantasy / avontuur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten