maandag 22 mei 2023

Killers of the Flower Moon - trailer

 
Eergisteren, op zaterdag 20 mei, ging op het Filmfestival van Cannes de nieuwe film van de intussen 80-jarige Amerikaanse meestercineast Martin Scorsese in wereldpremière: Killers of the Flower Moon (2023) is Scorsese's allereerste western (één van zijn favoriete genres). 

Het verhaal is gebaseerd op historische feiten en draait rond een reeks mysterieuze moorden die in de jaren twintig van de vorige eeuw gepleegd werden op het territorium van de Osage-indianen in het noordoosten van de Amerikaanse staat Oklahoma. 

De FBI, destijds onder leiding van FBI-directeur J. Edgar Hoover, begint een grootschalig onderzoek naar de moorden, waarbij de voormalige Texas Ranger Tom White, gespeeld door Jesse Plemmons, aanwijzingen ontdekt die wijzen op de mogelijke betrokkenheid van de rijke en corrupte rancher en veehandelaar William Hale, vertolkt door Robert De Niro, en diens neven Ernest Burkhart, gespeeld door Leonardo DiCaprio, en Byron Burkhart, vertolkt door Scott Shepherd.

De rest van de cast omvat onder anderen: Lily Gladstone als Ernest Burkharts echtgenote Mollie; Tantoo Cardindal als Mollie's moeder; Cara Jade Myers als Mollie's zuster Anna; Jillian Dion als Mollie's zuster Minnie; JaNae Collins als Mollie's nicht Reta; Brendan Fraser als de corrupte advocaat van William Hale; en John Lithgow als procureur Leaward.

Het scenario werd geschreven door regisseur Scorsese en scenarist Eric Roth, die zich baseerden op het non-fictieboek Killers of the Flower Moon: An American Crime and the Birth of the FBI van David Grann uit 2017.

Het camerawerk was in handen van de Mexicaanse cameraman Rodrigo Prieto, met wie Scorsese eerder al Silence (2016) en The Irishman (2019) inblikte.

De montage is het werk van Scorsese's vaste filmmonteur Thelma Schoonmaker, in samenwerking met de regisseur.

Killers of the Flower Moon komt in de Belgische bioscoopzalen vanaf 18 oktober 2023. 

Hieronder kan u alvast een trailer bekijken.



(Klik op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit)
  

Genre: western / historisch drama / misdaad

Klik op de oranje link voor ons biografisch portret van de regisseur: Martin Scorsese: Een meestercineast

Geen opmerkingen:

Een reactie posten