vrijdag 10 december 2021

The Nightcomers - full movie

The Nightcomers is een eigenzinnig existentieel drama van de Britse regisseur Michael Winner uit 1971, met een mysterieuze, fatalistische ondertoon en topvertolkingen van Marlon Brando, Stephanie Beacham en Thora Hird.  

Gebaseerd op een fascinerend scenario van Michael Hastings, sfeervol in beeld gebracht door cameraman Robert Paynter en voorzien van barokke muziek door Jerry Fielding, is The Nightcomers bedoeld als een prequel op de gothic horror-novelle The Turn of the Screw van Henry James uit 1898 die reeds verfilmd was door Jack Clayton in 1961 onder de titel The Innocents met Deborah Kerr in de hoofdrol (bekijk die sfeervolle psychosociale gothic horrorthriller hier).

The Nightcomers draait rond de Engelse weeskinderen Miles (Christopher Ellis) en Flora (Verna Harvey), wier rijke ouders net overleden zijn. Hun afstandelijke voogd laat de twee pubers achter in het grote landhuis dat zij van hun ouders erfden, waar zij onder de hoede geplaatst worden van de strenge huishoudster Mrs. Grose (Thora Hird) en de jonge gouvernante Miss Jessel (Stephanie Beacham). De beïnvloedbare kinderen geraken echter in de ban van de speelse, rebelse en libertijnse tuinier Quint (glansrol van Marlon Brando). Zo luisteren zij geboeid naar Quints meeslepende verhalen en eigenzinnige opvattingen over liefde en dood. Ook Miss Jessel voelt zich, tegen wil en dank, onweerstaanbaar aangetrokken door de cynische en charismatische Quint. Als dat maar goed afloopt...



(Klik op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op "Kwaliteit" en op 720p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: existentieel drama / erotiek / romantiek / psychosociale horrorthriller


Geen opmerkingen:

Een reactie posten