vrijdag 13 juli 2018

Training Day - full movie


Een spannende Amerikaanse politiethriller van Antoine Fuqua uit 2001 naar een scenario van David Ayer, met Ethan Hawke in de hoofdrol als de jonge, idealistische rookie cop Jake Hoyte die voor het eerst als nieuw lid van de narcoticabrigade in Los Angeles op patrouille gaat onder leiding van de doorgewinterde politiedetective Alonzo, gespeeld door Denzel Washington. Jake's eerste werkdag verloopt echter allesbehalve zoals hij gehoopt had...

Denzel Washington werd terecht bekroond met een Oscar voor zijn grandioze vertolking van Alonzo. Ethan Hawke kreeg een Oscarnominatie voor zijn rol als Jake. 

De bijrollen worden uitstekend vertolkt door o.a. Eva Mendes, Scott Glenn, Cliff Curtis, Raymond Cruz, Noel Gugliemi, Peter Greene, Dr. Dre, Snoop Dogg, Harris Yulin, Tom Berenger, Raymond J. Barry, Charlotte Ayana en Macy Gray.

Samen met het meeslepende scenario en de knappe soundtrack -met toepasselijke hiphop-nummers van o.a. Dr. Dre, Snoop Dogg, Cypress Hill, Nelly en Papa Roach- levert dit een ijzersterke politiefilm op.




(Klik op de playbutton en dan rechtsonder op 480p voor hogere beeldkwaliteit en bij het tekstbalonicoontje op 'Felirat' en 'English' voor Engelse ondertitels)


Klik op de oranje link voor ons biografisch portret van Denzel Washington: De passie van rasacteur Denzel Washington

Genre: politiefilm / misdaadthriller / gangsterfilm / drama

Geen opmerkingen:

Een reactie posten