maandag 27 juni 2016

The Breakfast Club - fragment


Hieronder kan u kijken naar een filmfragment uit de heerlijke coming-of-age-tragikomedie The Breakfast Club van de Amerikaanse regisseur John Hughes, over vijf totaal verschillende scholieren die elkaar (én zichzelf) ontdekken tijdens een lange en bewogen strafstudie:

- John Bender vertolkt de cynische Rebel;
- Emilio Estevez is de Atleet tegen wil en dank; 
- Molly Ringwald belichaamt de verwende Yuppie;
- Anthony Michael Hall schittert als de beleefde Nerd; 
- en Ally Sheedy speelt het introverte Buitenbeentje. 

Paul Gleason vertolkt met brio de autoritaire en onuitstaanbare adjunct-directeur van de school, die tijdens de strafstudie toezicht probeert te houden op het zootje ongeregeld. 

In de loop van de strafstudie blijkt dat elk van de scholieren worstelt met persoonlijke problemen, waardoor deze komedie ook een maatschappelijk relevante psychosociale dimensie heeft waarin onder meer problematisch ouderschap aan bod komt.  

Het onsterfelijke new wave popnummer Don't You (Forget About Me) van de Simple Minds werd een wereldwijde hit dankzij deze uitstekende tienerfilm uit 1985, die behoort tot onze favoriete komedies.



(Klik op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op "Ondertiteling" en "Engels" voor Engelstalige ondertitels en op 720p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: tragikomedie / psychosociaal coming-of-age-tienerdrama

Geen opmerkingen:

Een reactie posten