donderdag 26 februari 2015

NIEUWS.

Belgisch prijsbeestje 
Melody 
binnenkort in de zalen



Vanaf 25 maart kan u gaan kijken naar Melodyeen psychosociaal drama van de Belgische regisseur Bernard Bellefroid over de complexe problematiek van het draagmoederschap. 

De filmtitel verwijst naar het vrouwelijke hoofdpersonage Melody: een jonge Belgische kapster (vertolkt door Lucie Debay) die ervan droomt om ooit haar eigen kapsalon uit te baten. Op haar 28 lijkt die droom nog steeds veraf, want Melody is dakloos en heeft geen rooie cent. Daar komt plots verandering in wanneer de rijke, maar kinderloze Engelse zakenvrouw Emily (Rachael Blake) een flink bedrag betaalt  aan Melody om als draagmoeder een kind voor Emily op de wereld te zetten. Hun aanvankelijk louter pragmatische relatie wordt al gauw emotioneel wanneer Melody begint te piekeren over haar eigen moederloze jeugd en Emily bovendien ziek wordt... 

Lucie Debay (links) als Melody
en Rachael Blake als Emily.

Gedeelde prijs voor beste actrice

Melody won op het voorbije Filmfestival van Namen de Publieksprijs en werd er ook bekroond met de Cinevoxprijs voor beste Belgische film. In Canada werden de Belgische Lucie Debay en haar Australische tegenspeelster Rachael Blake in de bloemetjes gezet tijdens het afgelopen Montreal World Film Festival, waar ze de prijs voor beste actrice deelden. Regisseur Bellefroid kreeg er een speciale vermelding van de Oecumenische Jury. 

Rachael Blake (links) en Lucie Debay.

De 30-jarige Lucie Debay woont in Brussel en studeerde daar in 2009 met Grote Onderscheiding af als actrice aan het Institut National Supérieur des Arts du Spectacle. Ze had toen al meegespeeld in enkele toneelstukken en kortfilms. Haar langspeelfilmdebuut kwam uit in hetzelfde jaar dat ze afstudeerde: Somewhere Between Here and Now, een existentieel drama van de Belgische regisseur Olivier Boonjing, waarin Debay een jonge vrouw vertolkt die na haar terugkeer van een lange reis in Azië aarzelt om naar huis te gaan en ronddoolt in het nachtelijke Brussel. Het leverde haar in Los Angeles destijds een Maverick Movie Award voor beste actrice op. 

Rachael Blake (43) is dertien jaar ouder dan Debay. Reeds als twintiger speelde Blake mee in populaire Australische tv-series zoals Pacific Drive, Heartbreak High, Home and Away en Wildside. In 2001 was ze te zien in Lantana, een mysterieus drama van de Australische filmregisseur Ray Lawrence dat zowel pers als publiek kon bekoren. Het Australische Film Instituut bekroonde Blake toen met de prijs voor beste vrouwelijke bijrol. Sindsdien speelde ze onder meer een hoerenmadam in Sleeping Beauty (2011), het bevreemdende erotische regiedebuut van de Australische romanschrijfster en scenariste Julia Leigh. 

JN.

Melody (België/Frankrijk/Luxemburg-2014): in de bioscoop vanaf 25 maart 2015.
Met: Lucie Debay en Rachael Blake.

Genre: psychosociaal drama

Klik op de oranje link voor de trailer: Melody - trailer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten