donderdag 13 april 2023

Coup de torchon - full movie


Gebaseerd op de roman Pop. 1280 uit 1964 van de Amerikaanse schrijver Jim Thompson, is Coup de torchon een Franstalige zwarte komedie en psychosociaal misdaaddrama uit 1981 van de Franse cineast Bertrand Tavernier, met een glansrol van de Franse topacteur Philippe Noiret (één van onze favoriete acteurs) als het cynische, tragikomische hoofdpersonage Lucien Cordier (één van de beste movie villains aller tijden): de enige politieman in een koloniaal dorpje in Frans West-Afrika, die daar anno 1938 door het leven lijkt te kuieren als een onbezorgde bon vivant, maar er in werkelijkheid stilaan genoeg van krijgt dat haast iedereen, zelfs zijn eigen vrouw, hem met een gebrek aan respect bejegent...

De belangrijkste bijrollen worden vertolkt door Isabelle Huppert, Jean-Pierre Marielle, Stéphane Audran, Eddy Mitchell, Irène Skobeline, Guy Marchand, Michel Beaune, Victor Garrivier, Gérard Hernandez en Abdoulaye Diop.

Hoewel in feite een tragikomedie, behoort Coup de torchon, mede dankzij de aangrijpende slotscène, toch tot onze favoriete films over seriemoorden.

Om de hele film te bekijken, klikt u hieronder in het videoscherm op de link "Watch on Odnoklassniki" en dan op de playbutton, en rechtsonder bij instellingen op "Quality" en op 480p voor hogere beeldkwaliteit.


 

(Klik op de link "Watch on Odnoklassniki" en dan op de playbutton, en rechtsonder bij instellingen op "Quality" en op 480p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: psychosociaal drama / misdaad / tragikomedie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten