zondag 11 september 2011

NIEUWS!
Leonardo DiCaprio
is de bestbetaalde acteur 





Van mei 2010 tot mei 2011 verdiende Leonardo DiCaprio ruim 54,4 miljoen euro. Daarmee is de 36-jarige Hollywoodster volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes momenteel met voorsprong de bestbetaalde acteur ter wereld.

Johnny Depp (één van de knapste acteurs aller tijden, lees ons biografische portret hier), die de Forbes-acteurslijst in 2009 nog aanvoerde met een inkomen van circa 53 miljoen euro, verdiende van mei 2010 tot mei 2011 zo'n 35,3 miljoen euro en valt daarmee nu terug naar de 2de plaats. De komiek Adam Sandler staat momenteel op de 3de plaats met ruim 28,2 miljoen euro, gevolgd door Will Smith met circa 25,4 miljoen euro en Tom Hanks met zo'n 24,7 miljoen euro.

De eerste actrices in het lijstje zijn Sarah Jessica Parker en Angelina Jolie met elk ongeveer 21 miljoen euro. De bestbetaalde vrouwen in Hollywood verdienden dus ruim de helft minder dan DiCaprio.  

DiCaprio dankt zijn dikke bankrekening onder meer aan het succes van Inception van Christopher Nolan en Shutter Island van Martin Scorsese. Die films brachten aan de kassa samen maar liefst 850 miljoen euro op. Naast een voorschot van circa 10,6 miljoen euro voor elk van beide films, ontvangt DiCaprio ook een percentage van de ticketverkoop aan de bioscoopkassa's.

Mede dankzij het succes van de sciencefictionthriller Inception, 
regende het voor Leonardi DiCaprio geld in 2010.

De meest lucratieve film van het afgelopen jaar was Alice in Wonderland van Tim Burton (lees ons biografische portret hier) met Johnny Depp in de rol van het personage Mad Hatter. Hoewel de film 723 miljoen euro opbracht, bleek dat dus niet voldoende voor Depp om de bestbetaalde acteur op de planeet te blijven. Maar dankzij de release van het 4de deel in de populaire filmreeks Pirates of the Caribbean, waarin Depp met brio de flegmatieke piratenkapitein Jack Sparrow speelt, kan hij de titel van bestbetaalde acteur volgend jaar misschien heroveren...

Johnny Depp als kapitein Jack Sparrow
in Pirates of the Caribbean IV: On Stranger Tides.


Hieronder vindt u de nieuwe Top 5 van de bestbetaalde acteurs ter wereld volgens het tijdschrift Forbes


De bestbetaalde acteurs 
van mei 2010 tot mei 2011


1. Leonardo DiCaprio : 54,4 miljoen €

2. Johnny Depp : 35,3 miljoen €

3. Adam Sandler : 28,25 miljoen €

4. Will Smith : 25,4 miljoen €

5. Tom Hanks : 24,7 miljoen €


Joeri Naanai

Geen opmerkingen:

Een reactie posten