vrijdag 16 september 2011

Geheime liefde

Something Borrowed  van Luke Greenfield     ★★

Something Borrowed is een matige romantische komedie
over vriendschap, liefde, bedrog en de moed om jezelf te zijn.

Ondanks hun totaal verschillende karakters, zijn de introverte Rachel (gespeeld door Ginnifer Goodwin) en de extraverte Darcy (Kate Hudson) al sinds hun jeugd hartsvriendinnen. Darcy's verloofde Dex (Colin Egglesfied) was ooit een studiegenoot van Rachel. Terwijl het huwelijk van Darcy en Dex nadert, geven Rachel en Dex aan elkaar toe dat ze al jaren gevoelens voor elkaar hebben...

Kate Hudson als Darcy (links) en Ginnifer Goodwin als Rachel.
Braaf

Gebaseerd op de bestseller Something Blue van schrijfster Emily Giffin, is Something Borrowed een stereotiepe romantische tragikomedie in de trant van My Best Friend's Wedding. De cast speelt braaf binnen de lijntjes van het subgenre.


Colin Egglesfield als Dex.
De leukste oneliners zijn voor John Krasinski, die Rachels beste vriend Ethan vertolkt, zoals deze: "The Hamptons are like a zombie movie directed by Ralph Lauren." Jammer dat Something Borrowed ook zelf te veel weg heeft van een modeadvertentie. Colin Egglesfield ziet er uit als een afgeborsteld fotomodel en acteert alsof hij in een dwangbuis zit. Het scenario bevat te weinig originele 'weerhaken' om echt te beklijven. En geen van de personages is interessant genoeg om ons hart te veroveren.

Ik ben het niet eens met sommige recensenten die vinden dat het bedrog en de manipulaties van de drie protagonisten haaks staat op hun liefde en vriendschap, en dat die tegenstelling hen minder geloofwaardig maakt. Ook in het echte leven kunnen emoties en situaties complex zijn en liggen haat en liefde soms dicht bij elkaar. Het probleem is echter dat Something Borrowed er niet in slaagt om deze boeiende thematiek op een boeiende manier over te brengen. Daarvoor is deze romcom gewoon niet grappig, romantisch, ontroerend of dramatisch genoeg.

JN.

Something Borrowed (USA-2011): in de bioscoop sinds 7 september 2011.
Met: Ginnifer Goodwin, Kate Hudson, Colin Egglesfield, John Krasinski en Steve Howey.

Genre: romantische tragikomedie / psychosociaal drama

Klik op de oranje link voor de trailer: Something Borrowed - trailer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten