donderdag 28 oktober 2010

Littekens op de ziel

Submarino  van Thomas Vinterberg     ★★★

Patricia Schumann en Jakob Cedergren.


Getraumatiseerd door hun pijnlijke jeugd, geraken Nick en zijn jongere broer op de dool. De eenzame, norse Nick (sterke hoofdrol van Jakob Cedergren) woont in een opvanghuis in de Deense hoofdstad Kopenhagen en doodt de tijd met gewichtheffen, bier drinken en troosteloze seks met zijn al even stuurloze buurvrouw Sofie (Patricia Schumann). Nicks broer (vertolkt door Peter Plaugborg) is een alleenstaande vader wiens heroïneverslaving ten koste gaat van diens zoontje Martin (met veel naturel gespeeld door de 8-jarige Gustav Fischer Kjærulff). Op de begrafenis van hun alcoholische moeder komen de broers elkaar weer tegen...

Grauw

Submarino is een ingenieus gemonteerd, asgrauw en bikkelhard psychosociaal drama over de pijn van het verlies en oude littekens op de ziel. 

De Deense Dogma-regisseur Thomas Vinterberg registreert de ellende van zijn wanhopige personages met sobere, genadeloze afstandelijkheid. Hij laat ze in hun waarde, maar gunt de kijker aan het slot van deze aangrijpende film slechts een sprankeltje hoop.

JN.

Submarino (Denemarken/Zweden-2010): in de bioscoop vanaf 17 november 2010.
Met: Jakob Cedergren, Peter Plaugborg, Gustav Kjærulff, Patricia Schumann en Morten Rose.

Genre: psychosociaal drama

Klik op de oranje link voor de trailer: Submarino - trailer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten