donderdag 21 december 2017

Mindhunter - trailer


Gebaseerd op het non-fictieboek Mind Hunter: Inside FBI's Elite Serial Crime Unit van John E. Douglas and Mark Olshaker, is Mindhunter een nieuwe Amerikaanse dramaserie van de Britse scenarist Joe Penhall voor de online streamingdienst Netflix.

De serie speelt zich af in 1977, toen de FBI criminologische psychologie begon te gebruiken om misdaden op te lossen of te voorkomen. De hoofdrollen worden vertolkt door Jonathan Groff als FBI-agent Holden Ford, Holt McCallany als zijn collega Bill Tench en Anna Torv als psychologe Wendy Carr, die seriemoordenaars interviewen en bestuderen om meer inzicht te krijgen in het gedrag en de motieven van zulke 'monsters'...

Het eerste seizoen van Mindhunter omvat tien afleveringen. De getalenteerde Amerikaanse cineast David Fincher trad niet alleen op als uitvoerend producent, maar regisseerde zowel de pilootaflevering als episodes 2, 9 en 10. Fincher is in dit genre immers niet aan zijn proefstuk toe, want eerder regisseerde hij reeds de schitterende misdaadthrillers Se7en en Zodiac, waarin ook seriemoorden centraal staan.




(Klik op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: psychologisch misdaaddrama / thriller

Geen opmerkingen:

Een reactie posten