vrijdag 28 juli 2017

NIEUWS!


"Steven Spielberg regisseerde Poltergeist"





Het gerucht doet al jaren de ronde dat de Amerikaanse horrorklassieker Poltergeist uit 1982 niet door Tobe Hooper, maar veeleer door Steven Spielberg geregisseerd werd. Hooper wordt weliswaar in de aftiteling en op alle filmposters vermeld als regisseur van Poltergeist, maar in feite zou vooral Spielberg verantwoordelijk geweest zijn voor de regie. Dat gerucht is nu bevestigd door horror-regisseur John R. Leonetti, die tijdens de opnames van Poltergeist als camera-assistent persoonlijk aanwezig was op de set. 

Volgens Leonetti nam Steven Spielberg -die optrad als producent van Poltergeist, het verhaal bedacht en ook meewerkte aan het scenario- de regie van de horrorfilm goeddeels voor zijn rekening, maar kwam Spielberg daar nooit echt voor uit vanwege een clausule in zijn toenmalige contract met de filmstudio Universal Pictures die hem verbood om in 1982 een tweede film te regisseren terwijl hij zijn kaskraker E.T. aan het inblikken was.

"Hooper had creatieve inbreng, maar Steven was de regisseur", aldus Leonetti in een recente podcast van de horrorfanclub Shock Waves. "Af en toe verliet Steven de set van Poltergeist en liet hij Tobe een paar dingen doen. Maar echt: Steven heeft de film geregisseerd."

Op de foto's hieronder, die destijds genomen werden op de set van Poltergeist, lijkt Spielberg alvast een erg actieve rol te vervullen tijdens de opnames...

JN.


Tobe Hooper (rechts), met naast hem Steven Spielberg, op de set van Poltergeist.

Tobe Hooper (links) leeft zich in tijdens de opnames van Poltergeist,
terwijl Steven Spielberg achter de camera staat en letterlijk aanwijzingen geeft.  

Steven Spielberg (links) praat met acteurs Craig T. Nelson en James Karen op de set van Poltergeist.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten