zaterdag 3 december 2022

Papillon - full movie


Deze avontuurlijke, meeslepende biopic over de verbeten ontsnappingspogingen van een gevangene in Frans Gyana is gebaseerd op de gelijknamige autobiografische roman van de Fransman Henri Charrière (1906-1973), die in de Parijse onderwereld Papillon genoemd werd vanwege de getatoeëerde vlinder op zijn borst. 

De film dateert van 1973 -het jaar waarin Charrière overleed- en werd geregisseerd door de Amerikaanse cineast Franklin J. Schaffner (ook bekend van Planet of the Apes uit 1968, Patton uit 1970 en The Boys from Brazil uit 1978). 

Steve McQueen schittert in zijn doorleefde titelrol als de vastberaden Papillon, voor wie vrijheid het hoogste goed is. En Dustin Hoffman speelt de veroordeelde valsmunter Louis Dega, die door Papillon in bescherming wordt genomen tijdens hun wrede gevangenschap... 

De film duurt 2,5 uur, maar u zal zich niet vervelen! 

Om de hele film te bekijken, klikt u hieronder in het videoscherm op de link "Watch on Odnoklassniki" en dan op de playbutton, en rechtsonder bij instellingen op "Quality" en op 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit.



(Klik op de link "Watch on Odnoklassniki" en dan op de playbutton, en rechtsonder bij instellingen op "Quality" en op 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: biopic / historisch drama / avontuur / misdaad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten