vrijdag 16 februari 2024

The Sympathizer - trailers


The Sympathizer (2024) is een nieuwe, 7-delige miniserie, gebaseerd op de gelijknamige debuutroman uit 2015 van de Vietnamees-Amerikaanse hoogleraar Viet Thanh Nguyen, die ook bijdroeg tot het scenario.

De serie is het geesteskind van de getalenteerde Zuid-Koreaanse cineast Chan-wook Park en de Canadese acteur, scenarist en regisseur Don McKellar.

Het scenario werd geschreven door Don McKellar en Viet Thanh Nguyen.

Het verhaal draait rond een Noord-Vietnamese spion (gespeeld door Hoa Xuande), die zich ten tijde van de Vietnamoorlog in opdracht van de communistische Vietcong infiltreerde in het Zuid-Vietnamese leger maar tegen het einde van de burgeroorlog vlucht naar de VS, waar zijn geheime werk als spion in conflict komt met zijn nieuwe leven in de VS... 

Episodes 1, 2 en 3 werden geregisseerd door Chan-wook Park. Episode 4 werd ingeblikt onder regie van de Braziliaan Fernando Meirelles. En voor episodes 5, 6 en 7 zat de Engelsman Marc Munden in de regiestoel.

Naast de Australische acteur (van Vietnamese afkomst) Hoa Xuande in de titelrol, omvat de talrijke ensemblecast van The Sympathizer onder anderen Robert Downey Jr. als verschillende personages, Fred Nguyen Khan, Toan Le, Duy Nguyen, Vy Le, Alan Trong, Sandra Oh, Ky Duyen, Scott Ly, Kieu Chinh en VyVy Nguyen.

De serie wordt in april verwacht op de zender HBO.

Hieronder kan u alvast twee trailers bekijken:


Trailer 1:


(Klik op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op "Kwaliteit" en op 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit)


Trailer 2:


(Klik op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op "Kwaliteit" en op 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: historisch drama / spionagethriller / tragikomedie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten