donderdag 8 februari 2024

Late Night with the Devil - trailer


Late Night with the Devil (2023) is een nieuwe horrorfilm van de Australische broers Cameron en Colin Cairnes, die samen het scenario schreven, in de regiestoel zaten en de montage verzorgden.

De film wordt gepresenteerd als originele tv-opnames van de laatste episode van de (fictieve) populaire Amerikaanse praatshow Night Owls with Jack Delroy, die in 1977 live uitgezonden werd op de avond van Halloween. Tijdens de praatshow interviewt de gastheer Jack Delroy (gespeeld door David Dastmalchian) de parapsychologe June Ross-Mitchell (Laura Gordon) over haar nieuwe boek Conversations with the Devil, dat draait rond het tienermeisje Lilly (Ingrid Torelli): de enige overlevende van de collectieve zelfmoord binnen een satanistische kerk. Het mysterieuze meisje is ook aanwezig tijdens de praatshow...  

De rest van de cast omvat onder anderen Ian Bliss, Fayssal Bazzi, Rhys Auteri, Georgina Haig en Josh Quong Tart.

Late Night with the Devil behoort tot het subgenre van found footage-films: dat zijn films die voorgesteld worden alsof ze ontdekte opnames van reële gebeurtenissen bevatten, zoals de Italiaanse horrorcultklassieker Cannibal Holocaust uit 1980, de schitterende Belgische mockumentary en mediasatire C'est arrivé près de chez vous uit 1992 (één van onze favoriete films over seriemoorden; bekijk de hele film hier), de uiterst succesvolle en invloedrijke Amerikaanse horror-mockumentary The Blair Witch Project uit 1999 en de lucratieve Amerikaanse horrorfilm Paranormal Activity uit 2007. 

De razend populaire Amerikaanse horrorauteur Stephen King heeft Late Night with the Devil reeds gezien en vond de film naar eigen zeggen "absolutely brilliant. I couldn't take my eyes off it."

Wij hebben de film nog niet gezien, maar onderstaande teaser-trailer van Late Night with the Devil prikkelt alvast onze nieuwsgierigheid.



(Klik op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op "Kwaliteit" en 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: horror



Geen opmerkingen:

Een reactie posten